Nastavljaju se dani s visokim temperaturama, ali od četvrtka opet pripremite zimske jakne

Još uvijek više temperature, ali i više oblaka. I na kopnu i na moru u srijedu oblačnije, a u četvrtak na moru jaka i olujna bura


Danas slabi utjecaj anticiklone pa će biti više oblaka, a sutra uz prelazak slabe fronte ponegdje i malo slabe kiše.

UTORAK

Prijepodne na istoku i jugu zemlje pretežno sunčano, dok će na sjevernom Jadranu i u gorju naoblaka postupno rasti. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, uz obalu i jugo.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima oblačnije. Puhat će slab do umjeren, na udare i jak jugozapadnjak, a temperatura uglavnom iznad 15 stupnjeva.

Do kraja dana i na istoku zemlje postupni porast naoblake. Uz južinu će temperatura biti oko 15 stupnjeva.

U Dalmaciji i poslijepodne većinom sunčano i ugodno toplo s 15ak stupnjeva u najtoplijem dijelu dana. Puhat će slabo do umjereno jugo.

Južina će i zapadu zemlje donositi nešto više temperature, ali i više oblaka, a samim tim i nešto lošije raspoloženje. Krajem dana je tek ponegdje na širem riječkom području i u gorju moguća koja kap kiše.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U srijedu oblačnije i nestabilnije, slabih oborina bit će uglavnom u sjevernim i istočnim predjelima, a zatim od četvrtka stabilnije i sunčanije, još sredinom dana uz prolazno povećanu naoblaku. Već će u srijedu navečer zapuhati vjetar sa sjevera uz koji će biti sve hladnije, osobito tijekom sunčanog vikenda.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u srijedu više oblaka. Južinu će zamijeniti još jedna marčana bura – već u četvrtak jaka i olujna, a zatim u petak, i osobito subotu s orkanskim udarima. Bura će nebo očistiti od oblaka, ali i donijeti niže temperature – i to taman pred kalendarski početak proljeća.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close