Politika

Nakon pisanja Lika Cluba policija i perušićki Komunalac danas izašli na teren u Kosinju

REAGIRALI

Nakon jučerašnjeg incidenta  o kojem smo pisali, danas je došlo do reakcije   policije i perušićke tvrtke za komunalne djelatnosti.


Na lokaciju je izišla policijska ekipa, te direktor Goran Domazet, a došlo je i petnaestak mještana.

Po našim informacijama, Domazet je objasnio cijeli proces ekshumacije groblja, a u razgovor su se uključili mještani te svećenik Jurčević koji je  istaknuo kako se cijela priča oko gradnje Hidroelektrane Kosinj provodi  obrnutim redoslijedom.  Istaknuo je kako se većina Kosinjana ne želi iseliti s tog područja koje će se poplaviti, a isto tako ne žele niti da se njihovi pokojnici prekapaju i premještaju iz starih grobova.

U cijeloj priči oko Kosinja, glavni problem je što investitor ne komunicira s  mještanima u cjelini, već se sve provodi posredno preko tijela koja nemaju dovoljno informacija o svim procesima koje moraju izvršavati. U ovom primjeru to su – Općina Perušić i Komunalac a isti imaju lošu komùnikaciju s mještanima (pismenim putem i sa svakim pojedinačno).

Zaključeno je kako mještani imaju pravo dobiti na uvid svu dokumentaciju i potrebne dozvole za ekshumaciju tijela iz Mance  drage.

Danas je u Mance dragi kod Kosinja postavljena plastična traka, i to je sve što je učinjeno.

Ukoliko policija ne utvrdi  ništa sporno, čini se da ova čudna ekshumacija ide dalje.

 

 

Foto: Foto čitatelja

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close