Događanja

Nakon 55 godina Formula 1 bez Velike nagrade Njemačke

Ovogodišnja utrka za Veliku nagradu Njemačke Svjetskog prvenstva vozača Formule 1 koja se trebala održati 19. srpnja otkazana je nakon što se vlasnik komercijalnih prava utrka Bernie Ecclestone nije uspio dogovoriti s organizatorima oko financijskih uvjeta, objavio je Međunarodni automobilistički savez (FIA)…


Ovom odlukom po prvi put nakon 55 godina neće se održati utrka za VN Njemačke, a ovogodišnji kalendar formule 1 imat će 19 umjesto predviđenih 20 utrka.

“Ovo je jednostavno tužno”, izjavio je bivši svjetski prvak Niki Lauda, koji je tijekom pregovora zastupao Merdeces koji je bio spreman izdvojiti značajan iznos kako bi se utrka ipak održala na stazi Hockenheim.

Od 2009. godine utrke za VN Njemačke se na stazi Nuerburgring u neparnim, odnosno na stazi Hockenheim u parnim godinama, te je ove godine domaćin trebao biti Nuerburgring, no lokalni promotori nisu bili spremni platiti iznos koji je Ecclestone tražio.

Za održavanje svake pojedine utrke Ecclestone od organizatora traži oko 20 milijuna eura, a to je i za organizatore u Nuerburgringu i za one u Hockenheimu previsoka cijena jer zbog slabijeg interesa publike ne bi mogli pokriti toliki izdatak.


 

Tekst: Gol.dnevnik
Foto:”Formula one“. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close