PosaoTehnologija

Najveća ski-investicija u Hrvatskoj: Skijati upola jeftinije nego u Sloveniji, a sad stiže i nova žičara

Unatoč općim poskupljenjima i novoj žičari, cijene ski-karata ostaju nepromijenjene, vikend-dnevna karta i dalje će biti 22 eura.


Ove će se zime na Platku skijati komfornije nego ikad. Nova moderna žičara dužine 800 metara, sa 114 sjedala, spremna je za skijaše, a u sat vremena moći će ih prevesti čak 2400. Stara žičara, čiji je kapacitet maksimalno 900 skijaša u sat vremena, ne ide u ropotarnicu, ostaje za eventualne situacije u kojima se može pokazati potreba i za njom.

Nova žičara investicija je vrijedna 4,8 milijuna eura, čime se ulaganja u skijalište Platak tijekom posljednjeg desetljeća penju na čak 15 milijuna eura. Jedna od većih investicija bili su 2020. topovi za snijeg, koji su prošle zime omogućili da se na Platku skijalo čak 74 dana. Prirodnog snijega sada još nema, ali topovi su raspoređeni i, kad se zaredaju četiri dana s temperaturom nižom od četiri stupnja ispod nule te vlagom u zraku od 60-70 posto, Platak će zabijeliti umjetni snijeg.

Datum početka ski-sezone, dakako, nije definiran, jer ovisi o vremenskim prilikama, ali oko jednog na Platku nema nepoznanica. Unatoč općim poskupljenjima i novoj žičari, cijene ski-karata ostaju nepromijenjene. Dnevna karta za skijanje vikendom na nekoj od sedam staza na Platku, ukupne dužine 6800 metara, bit će 22 eura kao i prije godinu dana. Na Platku se, također, i dalje može nešto pojesti po pristupačnim, planinarskim cijenama. Jela su u Velikom domu Platak trenutačno sedam do deset eura, a noćenje s doručkom 24 eura po osobi.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

 

Izvor: vecernji.hr | Foto: unsplash.com

Povezane objave

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close