Turizam

Najsigurnije zemlje na svijetu za putovanja

S obzirom na nedavne događaje u metropoli svijeta, Parizu, mnogi su odustali od planiranja putovanja. No prema statistikama, ako se odlučite otputovati u neku od ovih zemalja, razloga za brigu ne bi trebalo biti!


S druge strane, ako pitate Amerikance, za njih na svijetu trenutačno ne postoji sigurna zemlja koju bi preporučili svojim građanima za odmor. Naime, State Department nedavno je savjetovao Amerikancima kako nema dovoljno sigurnog mjesta za odmor, a taj ‘savjet’ ostaje na snazi sve do 24. veljače iduće godine.

Ipak, pustimo na trenutak Amerikance, i kažimo kako se prema indeksu globalnog terorizma, čak 97% terorističkih napada od 2000. godine dogodilo u zemljama koje ne pripadaju Zapadu.

Prilikom izrade ove liste u obzir su uzeti parametri kao što su sigurnost u vlastitom domu, militarizacija i sudjelovanje u domaćim i međunarodnim sukobima. Na vrhu liste kao najsigurnija zemlja na kraju se našao Island, kojeg slijede Danska i Austrija, a evo i cijelog popisa zemalja gdje gotovo ne postoje šanse da stradate u terorističkom napadu.

1. Island
2. Danska
3. Austrija
4. Novi Zeland
5. Švicarska
6. Finska
7. Kanada
8. Japan
9. Australija
10. Češka
11. Portugal
12. Irska
13. Švedska
14. Belgija
15. Slovenija


 

Tekst: punkufer.dnevnik.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close