Turizam

Najposjećenije lokacije u 2015. godini prema Facebook opciji “check-in”

Razglednice su odavno zaboravljene, u današnje vrijeme svako putovanje većina će obilježiti na Facebooku, gdje će iskoristiti check-in opciju kako bi svima obznanili gdje se nalaze i kako se provode.


Facebook zahvaljujući ovoj opciji svake godine objavljuje listu od 20 najpopularnijih mjesta. Naravno, većina “vrućih” destinacija se nalaze u SAD-u. Svakako treba naglasiti kako ovo nije popis najposjećenijih turističkih destinacija, već mjesta gdje je svoj boravak prijavio najveći broj korisnika najpopularnije društvene mreže.

1. Disneyland

Disneyland je na prvom mjestu, no prije svega zahvaljujući širokoj mreži svojih zabavnih parkova. Naime, uzete su u obzir prijave u parkovima na Floridi, u Kaliforniji, Parizu, Tokiju, Hong Kongu i Šangaju.

2. Universal Studio

Baš kao i Disneland, tako i Universal Studio organizira razgledavanje njihove produkcijske kuće svuda po svijetu, pa su u obzir uzete prijave iz Kalifornije, Floride, Japana i Singapura.

3. Times Square

Zar je netko sumnjao da najpoznatiji trg na svijetu neće biti na popisu?

4. Eiffelov toranj

Ako već nije na vrhu, onda je sigurno jedna od najpopularnijih građevina na svijetu. Najbolje o tome svjedoči i želja da se posjet ovom tornju objavi na Facebooku.

5. Slapovi Niagare

Najpoznatiji slapovi svijeta godišnje privlače više od 12 miliijuna posjetitelja, pa ne čudi visoko mjesto na ovoj listi.

6. Siam Paragon

Jedan od najvećih šoping centara u Aziji nalazi se u Bangkoku, a nema što nema unutra, od akvarija do kina.

7. Nacionalni park Grand Canyon

Veliki kanjon rijeke Colorado na mnogim je “mjesta koja moram vidjeti prije nego umrem” popisima, pa je i očekivano da se svi žele pohvaliti kada konačno tamo i stignu.

8. Nacionalni park Yosemite

Teško je napraviti lošu fotografiju u Yosemiteu. Zato mnogi i ne mogu odoljeti, a da je ne podijele sa svojim prijateljima na Facebooku.

9. Muzej Louvre

Pariz je najposjećeniji grad na svijetu, a Louvre je najpoznatiji muzej na svijetu, kojeg godišnje posjeti preko 9 milijuna turista.

10. Central Park

Baš kao i Times Square, tako je i Central Park kultna lokacija u New Yorku. Nevjerojatno zvuči brojka od 42 milijuna posjetitelja koji dolaze u ovaj park kroz sva četiri doba.

Na popisu su još Warner Bros. Studio u Londonu, Gardens by the Bay i Marina Bay Sands hotelski kompleks u Singapuru, Beto Carrero World i Ibrauera Park u Brazilu, holivudska Aleja slavnih, Madison Square Garden u New Yorku, Santa Monica Pier u Kaliforniji, Camp Nou stadion u Barceloni te EXPO 2015. u Milanu.


Tekst: net.hr

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close