Turizam

Najljepši gradovi na jezerima

Slavni i bogati ljudi najčešće biraju sjajna mjesta na kojima će izgraditi svoje kuće. A pošto su u modikuće na jezerima, onda se možete kladiti da mnogi od njih imaju kuće na nekima od ovih dizajnerskih čuda majke prirode.


Uberlingen, Njemačka

Grad se nalazi na jezeru Constance u južnom dijelu Njemačke i poznat je kao drugi dom za one opsjednute zdravim načinom života i tjelovježbom. U jednom trenutku postao je toliko popularan da su gradske vlasti morale uvesti porez na drugu kuću kako bi spriječile masovnu izgradnju. U okolici grada nalazi se 268 kilometara biciklističkih staza.

Muensterblick_Überlingen

Jezero Arrowhead, Kalifornija, SAD

Ovaj sićušni grad u planinama San Bernardina često se koristio kao scena za snimanje filmova. No uz činjenicu što je dom Zekoslavu Mrkvi, u ovom gradu svoje vikendice podignuli su Bugsy Siegel, Michael Jackson, John Candy i mnogi drugi.

640px-Lake_Arrowhead_Village,_California

Lugano, Švicarska

Ovaj maleni grad nalazi se u talijanskom govornom području Švicarske i popularan je po tome što su svoj drugi dom ovdje našli mnogi europski sportaši, dok je britanski glazbenik Robert Palmer postao ovisan o ovom gradu te se stalno nastanio ovdje.

640px-Lugano_von_Paradiso

Vichuquen, Čile

Jezero Vichuquen u središnjem dijelu Čilea postalo je vikend odmorište mnogim čileanskim političarima, zabavljačima i poslovnjacima. Zbog detalja da se jezero nalazi na svega 18 metara nadmorske visine – voda je iznenađujuće topla.

Queenstown, Novi Zeland

Na ovom jezeru snimalo se mnogo scena iz Gospodara prstenova, ali unatoč tome nije se pretvorilo u turistički gužvanac. Stoga ovdje svoje kuće imaju glavne face Levisa, Adobea i mnogih drugih renomiranih tvrtki.

640px-The_Remarkables,_New_Zealand,_Australasia

Como, Italija

Ni jedan popis luksuznih jezera ne može biti potpun bez jezera Como u Italiji, poznatijeg kao ‘ono jezero gdje se odmara George Clooney’. No, puno prije njega svoje kuće ovdje su izgradili mnogi europski plemići i bogataši te zauzeli najbolja mjesta uz obalu.

640px-Villa_Balbianello_on_Como_Lake_8


 

Tekst: punkufer.hr 

Foto: Wikimedia Commons 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close