VijestiTurizam

Samo za najhrabrije: Restoran u oblacima

Ukoliko vam visina i nije najmilija, onda ovaj restoran definitivno, ma što god da bude na meniju, nije pravi odabir za vas!


Nakon ovog uvoda vjerojatno ste mislili kako ćemo ispričati priču o ‘Dinner in the Sky’, konceptu večere ili ručka na nekoliko desetaka metara iznad tla. E pa, iako svi koji su probali večeru u zraku kažu da je to super stvar, ovo je poprilično spektakularnije. Stvar je sljedeća; iznad slapova Basaseachic u Meksiku, na samom rubu stijene, planira se izgradnja restorana Copper Canyon Cocktail Bar!

No, tvrtka Tall Arquitectos koja potpisuje ovo rješenje, nije stala samo na ideji da se restoran nađe iznad ponora. Naime, posjetitelji će hodati po staklenom dnu, tako da će cijelo vrijeme imati osjećaj kako zapravo, svaki čas mogu propasti (ok, možda i pretjerujemo, ali nismo svi zaljubljeni u visine).

Restoran će se, kad bude gotov, sastojati od dva nivoa. Na prvom (nižem) bit će smješten bar gdje opušteno možete uživati u piću a nakon toga i nešto egzotično pojesti, jer je teško vjerovati kako će ovdje posluživati pohano ili faširane šnicle.

Nakon uživanja u jelu, ostaje vam popeti se kat iznad i odmarati se uz veličanstveni pogled na prirodu oko vas dok ste zavaljeni u udobne naslonjače. Jasno, oni kojima se ne leži, moći će i zaplivati u bazenu.

Točan završetak projekta još nije poznat, ali ne sumnjamo kako će se ovdje tražiti mjesto više, makar i uz cijene koje će vjerojatno biti za one dubljeg džepa.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: punkufer.dnevnik.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close