DogađanjaTurizam

Najčudniji muzeji na svijetu

Čak i ako možda niste tip osobe koje na putovanju jedva čeka da posjeti neki od lokalnoh muzeja, posjetite li jedan od ovih koje vam predstavljamo u ovom članku, zasigurno ih nikada nećete zaboraviti! Začudili biste se, ali jedan od njih se nalazi upravo u našoj metropoli – Zagrebu.


Podvodni muzej u Cancunu, Mexico

Na svijetu postoje zaista raznoliki muzeji, povijesni, interaktivni, podvodni… Da baš podvodni, baš kao što je to Cancun Underwater Museum. Ako ćete htjeti posjetiti ovaj muzej trebat će vam ronilačka oprema, malo znanja o ronjenju i puno strpljenja. Zanimljivo je to što su sve skulpture napravljene od PH neutralne gline što omogućava razvoj eko sustava oko samih umjetničkih djela, kao i na njima samima!

Muzej prekinutih veza, Zagreb

Posvećen je – neuspješnim ljubavnim vezama. U njemu su izloženi osobni predmeti koje su ostavili bivši ljubavnici, a popraćeni su kratkim opisima. U početku je ovo bila putujuća zbirka doniranih predmeta, da bi se smjestio na trajnoj lokaciji u Zagrebu. 21. svibnja 2011. Europski je muzejski forum na svečanoj dodjeli u Bremerhavenu dodijelio Muzeju prekinutih veza prestižnu nagradu Kenneth Hudson za najinovativniji muzej u Europi.

600px-Museum_of_Broken_Relationships

Muzej Muškog ponosa na Islandu

Ovaj muzej postoji zbog samo jedne stvari – penisa. Muzej penisa sadrži primjerke brojnih sisavaca, od kitova, tuljanja, medvjeda, a odnedavno čak i pravog ljudskog penisa koji je bio donacija jednog Islanđanina. Muzej ukupno broji čak 276 penisa različitih vrsta, a dnevno ga posjeti na stotine posjetitelja.

640px-Icelandic_Phallological_Museum,_Reykjavík

Muzej kondoma u Beču

Iako je muzej kondoma već duže vrijeme otvoren u Tajlandu, ovaj Bečki se čini nekako interesantniji samo iz jednog razloga, a to je mala udaljenost od “Lijepe naše”. Muzej će vam osim povijesti toga kontracepcijskog sredstva pokazati kako izgledaju kondomi izrađeni od ribljeg mjehura, ovčjih crijeva, ali i oni novijih vrsta – u obliku spreja.

640px-Torture_Museum,_Amsterdam

Muzej mučenja, Amsterdam

Vjerojatno ste kupili dobar sir, pivo i pokoji tulipan kad ste posjetili najposjećeniji nizozemski grad, ali jeste li znali da uz muzej piva, ovdje postoji i onaj posvećen spravama za mučenje? Ali to je samo dio Pandorine kutijetine, jer oni postoje i u SAD-u, Njemačkoj, i gotovo svogdje gdje mudri lokalci misle da će od ulaznica izvući neku korist. A kako ljudi danas stvarno vole vidjeti španjolske garote, željezne djevice, valjke, vijke i giljotine, zašto im ne udovoljiti. Naš je komentar – bljak, bolje otići u Carlsberg, još i pola litre piva dobiješ na izlazu iz muzeja piva..


 

Tekst: punkufer.dnevnik.hr
Foto: Wikimedia Commons 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close