Turizam

Ovo su najbolji aerodromi u Europi

Vodeći svjetski sajt za avioindustriju Skytrax nedavno je objavio godišnju listu nagrada za aviokompanije i zračne luke…


Avionski promet u konstantnom je porastu, pa je sve važnije na kakvom aerodromu boravite prilikom putovanja. Ovo je lista top 10 zračnih luka starog kontinenta.

Vodeći svjetski sajt za avioindustriju Skytrax nedavno je objavio godišnju listu nagrada za aviokompanije i zračne luke. Među nagradama dodjeljivala se i ona za najbolje europske aerodrome, gdje je pobjedu odnio jedan aerodrom u Njemačkoj. U istraživanje je bilo uključeno 39 parametara, uključujući komfor na aerodromu, lokaciju wc – a i poznavanje jezika osoblja koje je zaposleno u zračnoj luci.

10. Internacionalni aerodrom u Beču

Broj putnika na godinu: 22,8 milijuna

Udaljen je tek petnaestak kilometara od samog centra glavnog grada Austrije, a čitatelji i recenzenti Skytraxa u prvom su redu pohvalili aerodrom zbog čistoće, veličine i brze wi – fi veze. Odavde najčešće lete sljedeće kompanije: Austrian Airlines, NIKI i Eurowings.

9. Barcelona El Prat aerodrom

Broj putnika na godinu: 39,7 milijuna

Barcelonina zračna luka jedna je od najprometnijih u Europi, a to je postala zadnjih godina s obzirom na dolazak sve većeg broja low – cost kompanija. S aerodroma najčešće uzlijeću avioni Ryanaira, Norwegian Air Shuttlea i Vuelinga. Pohvale idu sjajnim mjestima za šoping, ali i dobroj hrani koju ovdje možete pojesti.

8. Koln – Bonn aerodrom

Broj putnika na godinu: 10,3 milijuna

Nalazi se samo 15 kilometara od južnog dijela Kolna i služi kao glavna luka niskotarifnog prijevoznika Germanwings. Pohvale je dobio zbog moderne arhitekture (doista izgleda sci – fi), čistoće i vrlo jasno napravljenog rasporeda.

7. Aerodrom Kopenhagen

Broj putnika na godinu: 26,6 milijuna

Ovaj aerodrom jedan je od najprometnijih sjevernoeuropskih aerodroma i glavna je baza za Scandinavian Airlines i Norwegian Air Shuttle. Posebne pohvale dobio je radi izvrsno postavljenih znakova za putnike koji će i najsmotanijeg dovesti gdje treba doći.

6. Aerodrom Helsinki

Broj putnika na godinu: 20,1 milijuna

Dvadeset kilometara sjeverno od glavnog grada Finske, Helsinkija, smjestila se zračna luka koja je dom Finnaira, i jedno od glavnih mjesta koje koristi Norwegian Air Shuttle. Putnicima ovdje ne može biti dosadno, jer mogu razgledati umjetničku galeriju, kao i primjerice, muzej avijacije.

5. Aerodrom Amsterdam Schiphol

Broj putnika na godinu: 55 milijuna

Uf, 55 milijuna! Amsterdamski Schiphol jedan je od europskih aerodroma koji bilježe najveći broj putnika, a s njega najčešće polijeću KLM, Transavia i Delta. Otvoren je točno prije 100 godina, a poznat je po tome što pruža mnoge mogućnosti opuštanja od kojih posebno izdvajamo knjižnicu gdje možete čitati i u miru čekati let.

Više na punkufer.dnevnik.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close