Turizam

Najbizarniji gradovi na svijetu

Ako mislite kako su vam grad i susjedstvo čudni, nakon što saznate više o gradovima s ove liste, vrlo vjerojatno ćete promijeniti mišljenje i shvatiti kako živite u mirnom i dosadnom gradu ili kvartu…


Supilinn (Estonija)

Ukoliko volite jednostavnost, samoću i povrće, ovaj mali estonski grad pravo je mjesto za vas. Mnoge su kuće ovdje drvene i neobične, a ulice nose imena po vrstama povrća.

Missoula (SAD)

Zovu ga ‘američkom prijestolnicom silovanja’, ali je to ime zapravo potpuno promašeno. U posljednje tri godina ovdje je prijavljeno oko 80 slučajeva silovanja, ali je to zapravo prosječan broj za Ameriku…

Accident (SAD)

Smješten u Marylandu, ovaj gradić po popisu stanovništva od prije pet godina broji 325 duša. No, najbolja je stvar što se građanin ‘Accidenta’ naziva ‘Accidental’.

Elista (Rusija)

Ovaj grad još je poznat i pod nazivom ‘šahovski grad’. Očito su arhitekti i dizajneri bili zaljubljeni u ovu igru, jer u gradu na svakom koraku možete naići na šahovske table i ostale stvari vezane uz ovaj sport.

640px-Shaxmaty2

Thames (Kina)

Iako je smješten u srcu Kine, grad je čista imitacija klasičnog britanskog grada. Engleska arhitektura, kuhinja, pa čak i crvene govornice ovdje su preslikane, tako da ako želite posjetiti Englesku idite u Thames.

640px-Thames_Town_in_Songjiang_02

Fucking (Austrija)

Iako nosi ovo ime već stoljećima, globalno je postao poznat kad su u njega u Drugom svjetskom ratu ušli američki i britanski vojnici. Stanovnici su jednom pokušali promijeniti ime, ali je ipak zaključeno kako bi na taj način dolazilo manje turista, posebno britanskih i američkih i trošili ovdje novce.

Fucking,_Austria,_street_sign_cropped

Monowi (SAD)

Nalazi se u Nebrasci, a vjerojatno je jedini grad na svijetu u kojem živi tek jedna osoba. To je stara gospođa, koja posjeduje bar i knjižnicu te ih otvara kad naiđu gosti.

Naselje patuljaka (Kina)
Već iz naziva možete zaključiti o čemu je riječ. Ovo je malo slatko mjesto u kojem se patuljci mogu osjećati ugodno i udobno, bez da ih ostali gledaju čudno. No, nažalost, grad sve više i više postaje turistička atrakcija, pa ‘visoki’ dolaze vidjeti život patuljaka…

Coober Pedy (Australija)

Ovo smo već vidjeli na filmskom platnu, no u Australiji postoji pravi grad koji se nalazi ispod zemlje, napravljen na mjestu napuštenih rudnika. Znan je kao opušteno i zanimljivo mjesto, posebno za vrijeme velikih ljetnih vrućina.

640px-Coober_Pedy01

Miyake – jima (Japan)

Oni koji ovdje žive, plaćeni su od strane japanske vlade. Grad se nalazi praktički na aktivnom vulkanu i stanovnici su izloženi iznimno visokoj koncentraciji sumpora cijeli dan. Mnogi stanovnici iz tog razloga prisiljeni su nositi gas maske 24 sata dnevno.

622px-Miyake-jima-map


Tekst: punkufer.dnevnik.hr 

Foto: Wikimedia Commons

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close