GastroVijesti

Najavljena 5. manifestacija Dan Maslinova ulja otoka Hvara

TURISTIČKA ZAJEDNICA JELSE

Udruga maslinara i uljara otoka Hvara „Sveti Špirijun“ organizira ove godine 5. jubilarnu Manifestaciju „Dan Maslinova ulja otoka Hvara“, koja će se održati u Jelsi 08. veljače 2020.g.


Pokretač i idejni začetnik ove manifestacije je ujedno i predsjednik udruge Đorđan Gurdulić. Riječ je o manifestaciji koja okuplja proizvođače maslinovog ulja otoka Hvara i svake godine dodjeljuje nagrade u nekoliko kategorija. Suorganizator manifestacije je i Institut za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita.

Prema riječima organizatora, prošla godina je bila izuzetno plodna i uspješna, pa se očekuju i jako kvalitetna ulja i visoki rezultati. Na natjecanje se prijavilo 87 maslinara i maslinarki.

Osim izbora i ocijenjivanja ulja održati će se i radionice i edukacije koje pridonose razvoju i napretku maslinarske proizvodnje na otoku Hvaru. Uz neizostavnog mr.sc Stanislava Štambuka koji će nas održati „Prkatični prikaz rezidbe maslina“, bit će i predavanja o „Kvaliteti maslinova ulja“ (dr.sc. Mirella Žanetić) i „Filtriranje ulja – utjecaj na kvalitetu“ (dr.sc. Maja Jukić Špika).

Iz udruge maslinara također poručuju da kreću u postupak zaštite izvornosti hvarskog maslinovog ulja, što će se zasigurno odraziti na bolji plasman ovog zlatnog otočkog proizvoda.

Nakon edukacija, radionica, degustacija i proglašenja pobjednika sljedi svečana večera za sve sudionike i goste koja će biti upriličena u hotelu Hvar u Jelsi.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: PR | Foto: Julio Frangen

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close