Europa

Nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda “Dokazana kvaliteta – Hrvatska”

Proizvodi označeni znakom „Dokazana kvaliteta – Hrvatska“ potrošaču će jamčiti kupnju proizvoda domaćeg podrijetla, posebnih karakteristika i više kvalitete iz kontrolirane proizvodnje.


Međutim, da bi potrošačima olakšalo kupnju te približilo značenje i prednosti koje donosi znak na hrani koju kupuju, Ministarstvo poljoprivrede je izradilo edukativne letke o nacionalnom sustavu „Dokazana kvaliteta“ kao i označavanju voća znakom „Dokazana kvaliteta – Hrvatska“ koje će se već na jesen kao prvi označeni proizvodi moći pronaći na tržištu.

Kupnjom voća koje će biti označeno znakom „Dokazana kvaliteta – Hrvatska“ potrošač će moći biti siguran da kupuje voće domaćeg podrijetla i više kvalitete iz kontrolirane proizvodnje.

Posebne karakteristike koje se odnose na voće možete pronaći u specifikaciji „Dokazana kvaliteta“ za voće, a voćne vrste na kojima ćete moći pronaći ovaj prepoznatljivi znak su: jabuka, kruška, trešnja, breskva, nektarina, šljiva, smokva, marelica, jagoda, američka borovnica, malina, stolno grožđe, mandarina, aronija, višnja, višnja maraska te orah, lješnjak i badem.

 

Izvor / Foto: Ministarstvo poljoprivrede

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close