VijestiTurizam

Nacionalni park Sjeverni Velebit predstavio se na zagrebačkom Zrinjevcu

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i UNDP (Program Ujedinjenih naroda za razvoj) promovirali su ove subote zajednički projekt – novi web portal www.parkovihrvatske.hr na kojem je po prvi puta objedinjeno svih 19 hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode, na kojem građani i turisti na jednom mjestu mogu naći sve potrebne informacije na četiri jezika – hrvatskom, engleskom talijanskom i njemačkom.

“Parkovi su hrvatsko bogatstvo u kojem trebamo više i češće uživati te ih čuvati, a u njima ostavljati jedino tragove naših cipela”, izjavio je ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović na prihodnoj promociji portala na zagrebačkom Zrinjevcu. Pokretanje portala Parkovi Hrvatske, dodao je, nastavak je brendiranja parkova Hrvatske čime se dodatno želi osnažiti njihov vizualni identitet i približiti ih građanima i potencijalnim posjetiteljima. Time će se povećati prepoznatljivost Hrvatske i naših prirodnih ljepota na nacionalnom i međunarodnom nivou, rekao je Dobrović ističući da su Hrvatskoj važni strani turisti, no da parkove žele približiti i našim građanima.

Svi su naši parkovi lijepi, ali nisu jednako posjećeni pa se tako od tri milijuna prošlogodišnjih posjeta dvije trećine odnose na nacionalne parkove “Krka” i “Plitvice”, rekao je ministar dodavši da je cilj i ovog projekta promocija vrijednosti svih nacionalnih i parkova prirode.  Putem web stranice obitelji će moći planirati barem jedan posjet godišnje nekom parku, rekao je Dobrović najavivši da će se građanima ponuditi i niz pogodnosti vezano za cijene ulazica koje će moći kupiti i on line.

Na promociji na zagrebačkom Zrinjevcu građani su se mogli upoznati s novim web portalom te su na štandovima svih 19 parkova iz prve ruke dobili brojne informacije o njihovim posebnostima, prirodnim ljepotama te raznim sadržajima koji su im na raspolaganju. Putem interaktivne karte mogu planirati putovanja prema udaljenosti ili sadržajima koji ih zanimaju, pretraživati biciklističke rute, pješačke ili planinarske staze.

Od ličkih nacionalnih parkova, predstavili su se Sjeverni Velebit i Plitvička jezera, a bio je tu i Park prirode Velebit. Na štandu Nacionalnog parka Sjeverni Velebit domaćini su predstavljali ponudu i aktivnosti, a prisutna je bila i ravnateljica gđa. Mirjana Javor sa suradnicima. Štand je imao dobar odaziv i mnogi zagrepčani bili su zainteresirani za posjetu ličkom ponosu – Velebitu.

Pogledajte nekoliko fotografija.

 

Izvor: HINA/LC

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close