Turizam

Nacionalni park SJEVERNI VELEBIT kao dio nacionalne EDEN mreže sudjelovao na radionici “Turizam i lokalna gastronomija”

Hrvatska turistička zajednica u Svetvinčentu je organizirala prvu radionicu članova nacionalne EDEN mreže na temu “Turizam i lokalna gastronomija”. Cilj radionice je razmjena iskustava i znanja te definiranje zajedničkih aktivnosti članova EDEN mreže u Hrvatskoj. S područja Ličko-senjske županije jedan od sudionika bio je i Nacionalni park Sjeverni Velebit.

O iskustvima Međimurja u korištenju brenda EDEN u razvoju i promociji destinacije govorio je Rudi Grula, voditelj Turističke zajednice Međimurske županije, dok je o gastro proizvodu Istre govorila Cristina Vojić Krajcar iz Turističke zajednice Istarske županije. Izlaganje o gradu Ninu kao primjeru dobre prakse EDEN mreže održala je Marija Dejanović, direktorica Turističke zajednice Nina, dok je o važnosti promidžbe EDEN destinacija i jačanju svijesti o njima kao temi EDEN-a za 2016./2017. govorila Silvija Licul iz Glavnog ureda HTZ-a. Završno izlaganje o prednostima uključivanja i aktivnog sudjelovanja u mreži EDEN destinacija održala je Senka Daniel iz Ministarstva turizma.

Projekt Europske destinacije izvrsnosti (EDEN) provodi Europska komisija s ciljem promicanja europskog turizma, stvaranja svijesti o raznolikosti i kvaliteti europske turističke ponude, promicanja svih zemalja i regija, pokušaja da se izbalansiraju turistički tokovi i otvori platforma za razmjenu dobrih primjera na europskoj razini, promovira umrežavanje nagrađenih destinacija te stimuliraju druge destinacije da usvoje modele održivog razvoja turizma. Dio te priče je i Nacionalni park Sjeverni Velebit.

Nacionalni park Sjeverni Velebit kao institucija koja brine o prirodi i okolišu ovim koracima radi dodatne prednosti i kontakte kako bi se lički turizam profilirao u nacionalnom. Dosadašnje turističke atrakcije u Lici mahom su se razvijale slučajnošću, dok primjer koji pokazuje NP Sjeverni Velebit donosi strateško i plansko djelovanje prema boljitku ponude. EDEN mreža i radionice koje slijede biti će još jedna karika koja će tome pridonijeti.

Tekst: svetvincenat.hr, UL

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close