DogađanjaTurizam

Načelnica GRAČACA Nataša Turbić o LOST THEORY FESTIVALU: “Nije bilo nikakvih problema s organizatorima, riječ je o njihovoj poslovnoj odluci!”

Nakon što je i službeno objavljeno da Lost Theory Festival sljedeće godine neće biti održan u Deringaju, uzburkale su se reakcije u kuloarima s raznim pitanjima u smjeru onog glavnog – je li došlo do raskola između općinskih vlasti i organizatora te odlazi li iz tog razloga veliki LTF iz Hrvatske.

Tom prigodom razgovarali smo s načelnicom Gračaca gđom. Natašom Turbić koja izjavljuje kako nije došlo do nikakvih problema između jedinice lokalne samouprave i organizatora.

“Lost Theory festival u Gračacu se održavao pet godina zaredom. Između jedinice lokalne samouprave Općine Gračac i organizatora Lost Theory Festivala nije bilo nikakvih problema, te smo i ovoj odluci pravovremeno obaviješteni s najavom da se festival vraća u Hrvatsku 2017. godine” izjavila je gđa. Turbić za Lika Club.

Festival je svake godine u Gračacu, točnije Deringaju, okupljao više tisuća posjetitelja na svojevrsnom suživotu posjetitelja sa prirodom u skladu s prigodnom glazbom i zabavom. Deringaj je bio mjesto građenja malog grada na tjedan dana, nakon čega je priroda nastavila živjeti svojim tokom. Načelnica Turbić iz Gračaca izjavila je i kako su tvrtke Općine dobro surađivale s organizatorima te im u svakoj situaciji bile na raspolaganju.

Imamo dobru komunikaciju s organizatorima festivala i razlog njihovog odlaska u 2016. godini je isključivo njihova poslovna odluka. U Portugalu i Španjolskoj održavaju se slični festivali s još većom posjetom i za koje se ulaznice rasprodaju u vrlo kratkom roku (u 48 sati više od 15 000 ulaznica, op.a). Proporcionalno tomu, svake druge godine broj posjetitelja u Deringaju je opadao, te je poslovna odluka organizatora da će se festival kod nas održavati svake neparne godine. Dakle, sljedeći je 2017. godine. Kako su prije pet godina odlučili doći, tako sada odlaze, i vratiti će se. Imaju punu podršku Gračaca za 2017. godinu.” – zaključila je gđa. Turbić za Lika Club.

Hoće li se Lost Theory Festival zaista vratiti u 2017. godini, ostaje za vidjeti. Pozitivno je što razlog ovog događaja odlaska festivala očito nije nikakav sukob, pa treba uzeti u obzir da organizatori u konačnici ipak gledaju gdje se bolje isplati organizirati festival.


Foto: Vedran Sitnica (zadarskilist.hr)

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close