Politika

Na Veleučilištu “Nikola Tesla” predstavljena 2. knjiga „Nacionalna sigurnost Republike Hrvatske u 21. stoljeću“

Na Veleučilištu “Nikola Tesla” održano je predstavljanje 2.knjige „Nacionalna sigurnost Republike Hrvatske u 21. stoljeću“ koju je zainteresiranoj javnosti predstavio izv.prof.dr.sc.Robert Mikac, ujedno i urednik knjige.

Knjiga „Nacionalna sigurnost Republike Hrvatske u 21. stoljeću“ objavljena je u izdanju tri izdavača: Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, izdavačke kuća Jesenski i Turk, te Instituta za sigurnosne politike. Knjiga je dio dvije biblioteke – biblioteke Polemos pri Jesenskom i Turku i biblioteke Političke analize pri Fakultetu političkih znanosti.

Knjiga je namijenjena svima zainteresiranima za područje sigurnosti, formiranje sustava, upravljanje, koordinaciju i suradnju brojnih aktera na različitim razinama nacionalne sigurnosti.

Knjiga je od velikog značaja i za širu zainteresiranu javnost te akademsku i stručnu zajednicu u Hrvatskoj i regiji, s različitim predznanjima o nacionalnoj sigurnosti o kojoj je generalno nužno podići svijest za stvaranje sigurnosno otpornije zajednice na svim razinama. Njezin značaj je i u opisu trenutka u kojem se nalazimo, što će imati ulogu i u budućnosti kao uvid u stanje, razmišljanja i smjer djelovanja u Hrvatskoj na početku trećeg desetljeća 21. stoljeća.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Back to top button
Close