DogađanjaVijesti

Muzej iluzija i Unicef otvaraju Muzej realnosti

Zagrebački Muzej iluzija na dva dana svoj prostor ustupa privremenom Muzeju realnosti, a cilj je upozoriti na probleme s kojom se susreću djeca diljem svijeta


Muzej realnosti, prvi takve vrste u svijetu, otvorit će svoja vrata u ponedjeljak 14. prosinca u 12 sati u prostoru Muzeja iluzija u Zagrebu u Ilici. Tijekom dva dana posjetitelji će moći razgledati do sada neviđen postav (koji nudi potpunu suprotnost od svijeta iluzija) te doživjeti interaktivno iskustvo koje donosi nove poglede na svijet u kojem živimo, razbija predrasude i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Muzej realnosti otvara se povodom 69. rođendana UNICEF-a, uz slobodan ulaz za sve posjetitelje.

Virtualna stvarnost, optičke iluzije, instalacije i hologrami samo su neki od “eksponata” koji će se ovom prilikom koristiti kako bi nas odmaknuli od pretpostavki i prikazali nam stvarnost umjesto iluzija. U Muzeju realnosti tako će svi moći osjetiti kako je „izgubiti tlo pod nogama“ uslijed razornog potresa, doživjeti iskustvo života u izbjegličkom kampu na Bliskom istoku i „zamijeniti uloge“ s djecom koja žive u drugačijim uvjetima.

Također, posjetitelji Muzeja moći će saznati više o tome kako UNICEF pomaže najugroženijoj djeci te se aktivno uključiti u program Čuvari djetinjstva i podržati stvaranje boljeg, sigurnijeg i pravednijeg svijeta za djecu.

Muzej realnosti otvorit će UNICEF-ove ambasadorice Maja Vučić i Bojana Gregorić Vejzović, a posjetiteljima će vrata Muzeja biti otvorena dva dana: 14. prosinca od 12 sati do 22 sata i 15. prosinca od 9 sati do 22 sata, uz slobodan ulaz.


 

Tekst: tportal.hr
Foto: Muzej iluzija Facebook

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close