Vijesti

Muškarci s bradama su bolji partneri?

Priznale to ili ne, žene smatraju da su muškarci s bradama bolji partneri. Ova teorija temelji se na istraživanju koje su znanstvenici objavili u časopisu Journal of Evolutionary Biology. Ženama je brada na muškarcima vrlo privlačna jer im daje dodatnu dozu muževnosti i ozbiljnosti.


Također, dlake na licu pokazuju kako su prepuni testosterona, a to žene asocira na zrelost i dobar materijal za ozbiljnu vezu. Uredno obrijani muškarci u ženama ne bude sigurnost, odnosno za njih misle kako nisu dovoljno muževni za dugu vezu. Izabrale bi ih tek za kratke, prolazne veze.

U istraživanju je sudjelovalo 8520 žena i baš sve su rekle kako ih muškarci s bujnom bradom više privlače te da su im bolji materijal za brak od uredno obrijanih. Istraživači su im pokazivali fotografije muškaraca, a one su ih ocjenjivale i komentirale.

Lasse L. Matberg dobar je primjer muškarca sa gustom bradom za kojim žene doslovce luduju. On ima 30 godina, časnik je u mornarici, visok je 198 centimetara, a težak 120 kilograma – žene ga zovu seksi modernim Vikingom pa čak i anđelom.

Na Instagramu ga prati skoro 600.000 ljudi. Većinom su to žene koje mu uredno pišu da bi željele njegovu djecu, stotine njih ga je već zaprosilo itd. Sad, pokušajte ga zamisliti bez brade – to jednostavno ne bi bilo to.

 

Izvor: 24sata.hr | Foto: Instagram

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close