Vijesti

Muškarci i brada – tajne zanata

Brada je jedna od najzanimljivijih stvari na muškom licu. Od trodnevne, privlačne, zapuštene, do kompletno obrasle, na licu muškarci imaju više dlaka nego što bi čovjek pomislio, a mi znamo ponešto o umijeću puštanja brade.


Dr. Allan Peterkin stručnjak je za bradu i autor knjiga o pravilnoj njezi i puštanju brade te nam je odao nekoliko tajni zanata…

Trendovi

Trenutačno je najpopularnija trodnevna bradica, ako ćemo suditi prema poznatim časopisima kao što su ‘GQ’ i ‘Esquire’. Muškarac može uz trodnevnu bradu na nekim dijelovima lica imati i dulje dijelove – recimo brkove ili zaliske.

Sve više muškaraca odlučuje se na ‘planinski čovjek’ look, zahvaljujući popularnosti koju je brada stekla među hipsterima. A i brkovi su ‘in’, iako Peterkin smatra da nikako ne dostižu popularnost koliku bi željeli.

Psiha

Muškarci puštaju bradu kako bi pojačali svoj osjećaj snage i sakrili slabosti. Ako imate malu ili neizražajnu bradu, prekrijte je dlakama, a ako imate veliki nos, puni brkovi će odvratiti pozornost s njega.

Često se vide i ćelavi muškarci koji ‘uzgoje’ poštenu bradu, iako djeluje još bolje vidjeti ćelavog muškarca s kraćom bradicom.

Greške

Najčešća greška koju muškarci čine jest da obriju dlake točno ispod brade, zbog čega ona djeluje umjetno. Najbolje je ciljati između Adamove jabučice i dijela ispod brade jer je to prirodno mjesto prestanka rasta dlaka.

Ako niste sigurni biste li pustili bradu ili je pak obrijali, pitajte za savjet partnericu. Peterkin objašnjava da muškarci često čine gluposti pa bi im netko trebao pomoći pri ovakvom izboru.

Njega

Bez obzira imate li bradu ili ne, i dalje imate kožu pa ne zaboravite na hidrataciju i kreme sa zaštitnim faktorom. Morate redovito prati cijelo lice (uključujući i bradu) i to s proizvodom kojega koristite za lice.

Ako su vam dlačice neposlušne, slobodno ih ukrotite gelom, a za dodatnu njegu možete koristiti posebno dizajnirano ulje i regenerator za bradu.


Tekst: magazin.net.hr / huffingtonpost.com
 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close