DogađanjaVijesti

Multimedijalni projekt PAMELA predstavlja novi video i najavljuje međunarodni seminar pod nazivom “Pamela Goes Europe”

PAMELA je projekt kojeg su pokrenuli udruga Ocean Znanja i bend The A! s ciljem da daju priliku neafirmiranim pjesnicima i spisateljima (te onima koji se tako osjećaju) da pronađu svoje mjesto pod suncem.


Pjesma “Letargija” autorice Vande Borelli je odabrana za drugo službeno izdanje projekta. Za glazbenu pozadinu je, kao i na nastupima uživo, zaslužan dvojac iz zagrebačkog benda The A! a treba spomenuti i Anitu Nadj (Red Ring) kao glavnu i odgovornu za video produkciju, dok je producent Dario Radovec odradio sve vezano uz snimanje pjesme.

Vanda Borelli  je po struci novinarka i znanstveni istraživač dok u slobodno vrijeme planinari, pjeva, svira i piše poeziju. Od početka je involvirana u rad projekta, a otkrila je i zašto:

Iskustva s Pamele su nadasve odlična jer se čini kao da zajedno kreiramo nešto uvijek iznova. Ustvari, to je kao nekakav prostor i vrijeme za izražavanje lijepih riječi, svakakvih preokupacija i frustracija, što nije lako naći s obzirom na okolinu u kojima, po meni, prevladavaju stvarno gadljivi i primitivni politički govori kojima smo svakodnevno izloženi. Tako da sam zahvalna svima koji su na samom početku odlučili omogućiti takvu platformu u Zagrebu i svima koji danas u projektu sudjeluju kao i onima koji će tek početi.

Pjesmu “Letargija” odabrala je iz vlastitog opusa pjesama “Kritički čušpajz: izrazi osjetila”.

PAMELA (punim nazivom „Poetry and music equals legendary art“) predstavlja upravo ono što njen ime opisuje – poeziju uz glazbenu pratnju, koja u ovom, do sada, dobro prihvaćenom obliku čini jednu vrlo specifičnu umjetničku formu koja se razvija i nadograđuje svakim novim nastupom, a plan je s vremenom uključiti i ostale grane umjetnosti te organizirati jedan veliki multimedijalan nastup.

Posljednji live event projekta PAMELA održan je u Vintage Industrial Bar-u, a uz poeziju po prvi put je uključeno i slikarstvo te su izložena likovna djela inspirirana pjesmama sa prošlih live izdanja.

Uskoro kreće i internacionalna verzija projekta “Pamela goes Europe!” koja nastavlja povezivati mlade i umjetnost u intermedijalnom spoju poezije te glazbenih i likovnih umjetnosti, a uključivanjem mladih iz ostalih država Europe lokalni će projekt dobiti novu dimenziju.

Polazeći od problema društvene nejednakosti i njezina utjecaja na mlade diljem Europe, projekt okuplja 35 sudionika iz pet zemalja Europske unije: Bugarske, Njemačke, Portugala, Španjolske i Hrvatske koji će dobiti priliku kreativno se izraziti predstavljanjem navedena problema. Ujedinivši umjetnost i društveni aktivizam, projekt nastoji poučiti mlade o kulturnom menadžmentu i konceptu društveno angažirane umjetnosti te ih potaknuti na uključivanje u rad svojih lokalnih zajednica.

Projekt će se održati od 27. travnja do 6. svibnja 2018. godine, a sudionici će biti smješteni u Omanovcu kraj Pakraca, u Požeško-slavonskoj županiji. Sve detalje o projektu i zbivanja za vrijeme njegova trajanja možete pratiti na Facebook i Instagram stranicama udruge Ocean znanja i Facebook stranici projekta PAMELA.

 

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close