Događanja

Motovun Film Festival i ove godine poziva vas na nezaboravnu igru Skrivenih projekcija

Želite li biti dio tajnog filmskog lanca? Volite film i avanturu? Znate čuvati tajnu? Motovun Film Festival i ove godine poziva vas na nezaboravnu igru Skrivenih projekcija


Od kraja lipnja do sredine srpnja u Zagrebu i Rijeci preko noći na tajnim lokacijama nastajat će i nestajati kina, a na vama je samo da ih otkrijete. Predbilježite se na službenoj stranici Motovun Film Festivala, slijedite upute i zapamtite: Psst… Nikom ni riječ!, poručuju organizatori Motovuna.

Nakon velikog interesa publike za prošlogodišnje Skrivene projekcije, nezaboravne projekcije ‘Dr. Strangelovea’ u Kockici i ‘Grand Budapest Hotela’ na terasi hotela Esplanade, Motovun Film Festival i ove godine nastavlja s programom filmskih klasika na najneočekivanijim gradskim lokacijama. Koncept tzv. pop-up projekcija – kina koja nastaju i nestaju na najneobičnijim lokacijama – otprije je poznat, a Skrivene projekcije jedinstvene su po tome što su mjesta na kojima se organizira projekcija potpuno tajna i tematski vezana uz film.

Način prijave ostaje isti – na službenim stranicama Motovun Film festivala bit će objavljeni naslovi i termini, a mjesto projekcije je najstrože čuvana tajna. Svi zainteresirani za sudjelovanje u tajnom filmskom društvu prijavljuju se na newsletter te primaju obavijest o lokaciji 24 sata prije projekcije. Ove godine program uključuje četiri bezvremenska filmska klasika, a gledatelje očekuju poneka iznenađenja iz vode i šatora. Skrivene projekcije u Zagrebu počinju 26. lipnja projekcijom filma ‘Ida’ Pawela Pawlikowskog, prvog poljskog dobitnika Oscara u kategoriji stranog filma i osvajača Europske filmske nagrade za najbolji film, koji je svoju hrvatsku premijeru doživio prošle godine u Motovunu. Radnja filma smještena je u Poljsku 1960-ih, a naslovna junakinja je Anna, mlada redovnica koja je odrasla kao siroče i koja iznenada otkriva da su njezini roditelji bili Židovi ubijeni za vrijeme nacističke okupacije.

Ulaz na skrivene projekcije je besplatan. Informacije o filmovima u programu bit će dostupne na službenoj stranici www.motovunfilmfestival.com. Podsjećamo da je u tijeku posebna akcija i da se paketi ulaznica za ovogodišnje izdanje Motovun Film Festivala do 30. lipnja mogu nabaviti online na www.ulaznice.hr po povoljnim cijenama (već od 10 kuna po ulaznici).


 

Tekst: tportal
Foto: wikimedia commons

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close