Događanja

Motörhead stiže na INmusic festival!

Motörhead, neosporne ikone glasnog rock ‘n’ rolla iduće ljeto stižu na zagrebački INmusic festival!


Unatoč tome što mnogi Motörhead svrstavaju u metal žanr, frontmen benda Lemmy odlučno i čvrsto stoji iza toga da je Motörhead, jednostavno, rock ‘n’ roll te koncerte započinje rečenicom: “Mi smo Motörhead i mi sviramo rock ‘n’ roll!” Rečenica je to koja će odjeknuti i Jarunom!

Motörhead, jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih rock bendova, davne 1975. godine osnovao je pjevač, basist i autor pjesama Ian Fraser Kilmister – Lemmy, ujedno i jedna od najlegendarnijih ličnosti u povijesti rock glazbe. Osim bojom glasa, Lemmy se ističe i samom svojom pojavnošću, poznat je po svom imidžu i brkovima, a karakterizira ga i scenski nastup uz neuobičajen položaj mikrofona. Prepoznatljivosti i jedinstvenosti Motörheadovog zvuka prvenstveno doprinosi Lemmyev ‘poderani’ vokal i tutnjava basa, ali i čvrsti bubnjevi te žestoki gitarski riffovi.

Osim kultnim glazbenim statusom, Motörhead se može pohvaliti i jednim od najpoznatijih logotipa. Logo s veprovim očnjacima i lancima u raznim je varijacijama prisutan tijekom cijele Motörheadove karijere te se nalazi i na naslovnici najnovijeg albuma “Bad Magic” koji je objavljen u kolovozu ove godine.

Izvrsnost benda pokazuje i činjenica kako su glazbeni kritičari “Bad Magic” proglasili najboljim Motörheadovim albumom izdanim tijekom proteklih 20 godina njihove karijere te ga postavili uz bok kultnom “Ace of Spades” iz 1980. godine koji je proglašen jednim od najboljih albuma, ikad. Istoimena pjesma, “Ace of Spades” postala je Motörheadova himna. Bend je sveukupno izdao 23 studijska albuma, 10 live albuma, 12 kompilacijskih izdanja i 5 EP-a. Diljem svijeta prodano je više od 15 milijuna Motörheadovih albuma.

Nakon što su proslavili 40 godina postojanja, Motörhead s novim albumom i turnejom nastavljaju dalje te još jednom poručuju: “Ako ti je preglasno – onda si prestar!”

Oni rade ono što vole najviše i ono što znaju najbolje: sviraju žestoki rock ‘n’ roll što će pokazati i na INmusic festivalu! Uz Florence + The Machine i Motörhead kao prve najavljene headlinere festivala gotovo je sigurno kako će jedanaesto izdanje INmusica biti jedno od najboljih do sada! Uz ova 2 izvođača, te mnoge druge koji će tek biti najavljeni, već sada se može očekivati rekordan broj posjetitelja, samim time i odličan turistički rezultat. Jedanaesto izdanje festivala još jednom će potvrditi status INmusica kao najznačajnijeg turističkog događaja u Zagrebu i kontinetalnoj Hrvatskoj.


 

Tekst: sound-report.com
Foto: Wikimedia Commons

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close