AutomotoLičko-senjska županija

MORH: U narednim danima pojačan cestovni promet od Zemunika do Slunja

OBAVIJEST GRAĐANIMA

U sklopu priprema za međunarodnu vojnu vježbu “Immediate Response 21” od srijede, 5. svibnja očekuje se pojačan cestovni promet na relaciji od Zemunika do Slunja


U sklopu priprema za međunarodnu vojnu vježbu “Immediate Response 21” od srijede, 5. svibnja 2021. te u narednim danima, očekuje se pojačan cestovni promet na relacija od Zemunika, autocestom A1 do Gornje Ploče, te dalje državnom cestom D1 preko Ličkog Petrovog Sela do Slunja.

Radi se o premještaju vojne opreme iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku do vojnog poligona “Eugen Kvaternik” u Slunju, za potrebe vojne vježbe “Immediate Response 21”, koja će se provesti na vojnom poligonu u Slunju od 17. svibnja do 2. lipnja 2021. godine.

Zahvaljujemo građanima na razumijevanju, poručili su iz MORH-a.

Međunarodna vojna vježba “Immediate Response 21” provodit će se u sklopu vježbi “Southern Exercise Portfolio” pod zapovjedništvom američkog Zapovjedništva za Europu (EUCOM) i dio je vježbe “DEFENDER-Europe 21” (DE21) koju Zapovjedništvo američkih kopnenih snaga za Europu i Afriku (USAREUR-AF) provodi na području Europe od travnja do početka lipnja 2021.
Pored Republike Hrvatske, vježba se provodi i na teritoriju Albanije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Sjeverne Makedonije i Slovenije.

“Immediate Response 21” ujedno je i jedna je od vojnih vježbi u okviru “Hrvatskog bedema 1991.- 2021.”, niza aktivnosti i vježbi koje se provode povodom obilježavanja 30. obljetnice Hrvatske vojske.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: MORH | Foto: OSRH

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close