DogađanjaKrbava

Mons. Bogdan u Udbini: “Hrvatski vojnik je profesionalac, ali i čovjek srca, duše i obitelji”

VOJNO HODOČAŠĆE

Hrvatski vojnik je profesionalac, ali i čovjek srca, duše i obitelji, poručio je vojni ordinarij


U organizaciji Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske u četvrtak 10. rujna 2020. u Udbini održano je 5. vojno hodočašće Hrvatske kopnene vojske.

Na hodočašću je sudjelovalo oko 160 pripadnika Hrvatske kopnene vojske predvođenih zapovjednikom general-pukovnikom Borisom Šerićem, a zapovjednik hodočašća bio je brigadir Mile Vukičević.

Misno slavlje na platou ispred Crkve hrvatskih mučenika predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan u koncelebraciji s vojnim kapelanima i svećenicima Gospićko-senjske nadbiskupije.

U svojoj propovijedi mons. Bogdan pozvao je sve hodočasnike da se pomole za poginule pripadnike Hrvatske vojske, a obraćajući se hrvatskim vojnicima istaknuo je:

”Hrvatski vojnik je osoba s duhovnošću, kulturom ponašanja i dostojanstvom. Na svim razinama promiče svoju domovinu koju sustavno treba braniti i nadograđivati. Hrvatski vojnik je profesionalac, ali i čovjek srca, duše i obitelji”.

Vojni ordinarij zaključio je kako su ovakva hodočašća čin osobne pobožnosti, ali i prigoda za izgradnju ljudskosti, kršćanstva i nacionalnog identiteta.

Uoči misnog slavlja položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve hrvatske mučenike, poginule i umrle branitelje kod križa u Memorijalnom parku kraj Crkve hrvatskih mučenika.

Misno slavlje svojim pjevanjem uveličala je klapa Hrvatske ratne mornarice “Sv. Jura.

 Foto: MORH / M. Čobanović
 Foto: MORH / M. Čobanović
Foto: MORH / M. Čobanović

 

Izvor / Foto: MORH

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close