Događanja

Mladi lideri generacija 2 održali 3. Nacionalnu konferenciju „Mladi smo, pa šta? VOL_2“ u Samoboru

Prošlog četvrtka, 30.11. mladi su samostalno održali svoju Nacionalnu konferenciju za mlade u suradnji sa Udrugom ZAMISLI, Centrom za mlade Zagreb i Centrom za mlade Bunker, a konferencija se održala u Centru za mlade Bunker. Sudjelovanje na konferenciji je bilo besplatno, a teme su bile namijenjene upravo mladima.


Mladi lideri su na ovogodišnjoj Nacionalnoj konferenciji „Mladi smo, pa šta? Vol_2“ vodili gotovo cijeli program, a program je trajao od 10:00 do 22:00 sata. Inače, ovo je druga konferencija koju organiziraju Mladi lideri, a prva Nacionalna konferencija je održana također u Bunkeru na kojoj je rođena inicijativa Mladi lideri te su Mladi lideri generacija 1 prošle godine održali drugu nacionalnu konferenciju, dok Mladi lideri generacija 2 održali su treću po redu u sklopu projekta Mreža za aktivaciju mladih.

Od 10:00 do 11:00 sati svi prijavljeni sudionici registrirali su se za dobivanje promotivnih materijala, te su mlade nade koje korijenima dolaze iz Like, Frančeska Licul i Marko Perković u 11:00 sati svečano otvorili ovogodišnju Nacionalnu konferenciju. Ukratko su rekli ponešto o svakom članu programa Mladih lidera, javnosti predstavili program konferencije i pozvali su voditeljicu projekta Mreže za aktivaciju mladih (MAM) kroz koji je sve ovo započelo još prije tri godine, gđu Svjetlanu Marijon, predsjednicu Udruge ZAMISLI i članicu Europskog gospodarskog i socijalnog odbora da kaže više o održivosti projekta i ovogodišnjim rezultatima programa Mladih lidera.

Program Mladih lidera

Nakon svečanog otvaranja konferencije, mlade snage, Ana Knežević i Kristina Krsnik pridružile su se na pozornici te su publici predstavili program Mladih lidera generacija 2. Govorili su o rezultatima Mladih lidera, njihovu radu, pripremi organizacije ovogodišnje konferencije te o koracima koje su slijedile. Nakon otvaranja konferencije, svi su mogli prisustvovati ručku, te nakon ručka program se nastavio.

„Politička participacija mladih – čemu to?“

Nakon predviđenog ručka, krenula je prva panel rasprava na temu „Politička participacija mladih – čemu to?“ gdje su se na pozornicu Frančeski Licul i Lauri Bošnjak kao voditeljicama panel rasprave pridružili panelisti: Marija Lugarić, prva mlada osoba u našem Saboru; mladi predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki, predsjednik Mladih HSS-a Marko Martinčević te najmlađi vijećnik u Hrvatskoj Timon Fabijanec. Raspravljali su o raznim temama koje su tiču mladih u politici.

„Mentalno zdravlje mladih – mitovi ili istine?“

Od 14:00 do 15:00 sati održala se interaktivna aktivnost sa svim sudionicama kroz Mentalne staze koju su sa svim sudionicima kroz Mentalne staze koju su vodili volonteri kao uvod u drugi panel. Druga panel rasprava „Mentalno zdravlje mladih – mitovi ili istine“ započela je u 15:00 sati.

Voditeljicama panela Ani Knežević i Neviji Bulut pridružili su se poznati hrvatski mladi youtuber Sven Kranželić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta „Samobor“ i voditeljica Centra za mlade Bunker Jelena Vojvoda, Marija Žuro – mag. prim. educ. s iskustvom četverogodišnjeg volonterskog rada s mladima i klinička psihologinja Kristina Jelić – direktorica Centra za obitelj „JuJu“.

„Politička participacija mladih“

U 16:00 sati započeo je Worl Caffe“Politička participacija mladih“ koju su vodili volonteri. Voditelji programa Frnačeska Licul i Marko Perković na kraju službenog dijela su službeno zahvalili svima, Mladim liderima, sudionicima panel rasprava i svima ostalima na dolasku. Asistentica Valentina Sila Jantolek gđe. Svjetlane Marijon je Mladim liderima generacije 2 podijelila potvrde sudjelovanja u programu Mladi lideri generacija 2 te su se svi mogli pridružiti u neformalnom dijelu na pub kvizu pod nazivom „Mladi smo, pa svejedno nešto znamo“ i nastavili s druženjem u neformalnom druženju uz DJ-a Maria Kovača koje je započeo u 20:00 sati.

Ovu konferenciju organizirali su Udruga ZAMISLI, Mladi lideri, Centar za mlade Zagreb i Centar za mlade BUNKER iz Samobora uz pomoć volontera i prijate

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close