Vijesti

Mjesto, gdje ćete uživati i u karanteni. Ova vrtna oprema zabavlja cijelu obitelj

Uz naizgled beskonačne mjere spojene s pandemijom, raste broj ljudi koji migriraju iz grada na selo, ili kupuju vikendicu s vrtom. Nije čudno, karantena se bolje provodi na svježem zraku nego u skučenom stanu. Koju opremu za vrt si kupiti kako biste uživali u boravku u vrtu još malo više?


Vrtna ljuljačka ne smije nedostajati

Ako trebate kupiti jedan jedini komad vrtnog namještaja, trebala bi to biti vrtna ljuljačka s nadstrešnicom. Izvrstan dodatak za sjedenje s partnerom, omiljenom knjigom ili prijenosnim računalom tijekom poslovnog poziva. Na FAVI možete kupiti vrtne ljuljačke s masivnom konstrukcijom koja podnosi loše vrijeme i “divlje“ ljuljanje vaših mališana. Ne zaboravite dopuniti ljuljačku nadstrešnicom protiv sunca i mekanim jastucima za još ugodnije opuštanje. I da vam neće donijeti puno? Isprobajte vrtne ležaljke kako biste se osjećali kao na odmoru.

Jezerce za ukras i čeličenje

Tijekom koronarne krize, fotografije junaka u kupaćim kostimima i šeširima,  koji odlučno zaranjaju u studenu vodu, čak i za vrijeme najhladnijih zimskih dana, naveliko su preplavile društvene mreže. Za čeličenje vam ne treba puno toga i svoje granice možete pomicati i u vrtu! Imate li na svom imanju neiskorišteni kutak? Vrtno jezerce će na njemu izgledati krasno. Za razliku od bazena potrebno mu je samo minimalno održavanje, prirodnije se uklapa u vrtni okoliš i može se koristiti tijekom cijele godine. Objavite svojoj obitelji izazov i uljepšajte si tako „prisilne“ dane kod kuće. A ukoliko vas čeličenje baš i ne očara, stavite nekoliko ribica i imate ribnjak…

Pokusne gredice

Planirate u svom vrtu uzgajati voće, povrće i začinsko bilje? Uključite u uzgoj i mlađe članove obitelji i dajte im jednu gredicu. Sjeme posadite zajedno i gledajte kako postupno raste u zelenu biljku, procvjetali cvijet i na kraju u crveno, zrelo voće. Ako djecu želite podsjetiti na cijeli postupak, možete fotografirati ili nacrtati pojedine faze. Naučite ih prepoznati korov i zajedno promatrati kukce koji žive u savršenoj simbiozi s biljkama. U praksi je takva znanost malim vrtlarima vrlo zabavna.

Dječji kutak za igru

Za malu djecu i starije školarce vrt je mjesto gdje mogu doživjeti nezaboravne avanture i puno zabave. Istodobno, za to im nije potrebno puno toga. Bit će dovoljno ako im odredite manji prostor, odvojen grmljem, drvetom ili zidićem. Izradite zajednički od pruća mali bunker ili mali pleteni šator koji će pripadati samo njima. Djecu će također obradovati pješčanik ili mala “kuhinja” opremljena starijim posuđem. Imate li u vrtu neko više drvo? Na njega objesite dječju ljuljačku ili uže. Oni će također duže vrijeme uživati i ​​u visećoj mreži. Tijekom toplijih noći mogu čak i prespavati u njoj i neće tek tako zaboraviti ovo iskustvo.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close