Turizam

Ministrica o paušalnom porezu na dohodak za iznajmljivače: ‘Svaki grad odlučuje za sebe’

Najavila je kako je pred svima zadatak da se ide prema još većoj kvaliteti ukupne turističke ponude koja će rezultirati sa održivosti našeg turizma.


Nakon najave nekoliko gradova, između ostalog Zagreba i Splita, da će paušalni porez za iznajmljivače povećati na maksimalni iznos od 199 eura, ministricu su novinari upitali po kojem je kriteriju određen maksimum od 199 eura za paušal.

“To su bili prijedlozi čelnika jedinica lokalne samouprave, na njima je hoće li ih oni podignuti ili neće, mogu sve ostaviti kako je bilo dosad, to svaki grad za sebe odlučuje. Zato donosimo novi Zakon o turizmu, koji se donosi na temelju egzaktnih činjenica, odluke se donose na temelju konkretnih brojki i podataka koje će utjecati na turistički sektor”, odgovorila je Brnjac te rekla da joj je drago da cijeli turistički sektor podržava novi Zakon o turizmu i smjer hrvatskog turizma prema održivosti. Ujedno, dodala je kako se pitanje neoporezive napojnice riješilo, i ona će s 1. siječnja 2024. godine iznositi 3360 eura.

“Ono što me posebno veseli da je cijeli turistički sektor prepoznao naš put važnosti održivog turizma. Naša reforma sastojala se od niza koraka gdje je jedan od glavnih ciljeva razvoj cjelogodišnjeg turizma. Za tranziciju  i ostvarenje ciljeva osigurano je 1,3 milijarde eura”, kazala je Brnjac.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

 

Izvor: 24sata.hr | Foto: Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close