VijestiPolitika

Ministar zdravstva i gradonačelnik Zagreba u posjetu Europskoj agenciji za lijekove

Ministar zdravstva Milan Kujundžić i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, danas su, u pratnji svojih suradnika, posjetili Europsku agenciju za lijekove (EMA) u Londonu, a u izaslanstvu je bio i Siniša Tomić, ravnatelj HALMED-a, hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode.


Izlaskom Velike Britanije iz Europske unije, sjedište Europske agencije za lijekove premješta se iz Londona u jednu od država članica EU, pa je cilj ovog posjeta bio dodatno predstavljanje prednosti Republike Hrvatske u odnosu na druge države kandidatkinje. Za sjedište Europske agencije za lijekove stiglo je 19 ponuda, među kojima i ona Grada Zagreba.

Hrvatsko izaslanstvo susrelo se s izvršnim direktorom Guidom Rasijem i njegovim suradnicima, te su tom prigodom predstavnicima EMA-e pomnije predstavili ranije podnesenu formalnu kandidaturu Zagreba i Hrvatske, kao i sve hrvatske prednosti za sjedište Agencije.

Prilikom posjeta, istaknuto je kako Republika Hrvatska i Grad Zagreb ispunjavaju sve kriterije: od osiguranja 27.000 četvornih metara s visokim standardima i infrastrukturom za više od 900 zaposlenika do snažne tradicije javnog zdravstva koja je jedna od naših najvećih aduta. Osim što Hrvatska ispunjava sve uvjete, dodatna prednost je i činjenica što zasad niti jedna europska agencija nema sjedište u Hrvatskoj.

Ovaj posjet dio je kontinuiranog rada na preseljenju EMA-e u Hrvatsku, a na ostvarenju ovog važnog strateškog cilja ostvarena je izuzetno uspješna suradnja između Vlade Republike Hrvatske i Grada Zagreba. Ovom prigodom upućen je i poziv predstavnicima EMA-e da posjete Zagreb i Hrvatsku i pobliže se upoznaju s mogućim budućim sjedištem Europske agencije za lijekove.

 

Foto: zagreb.hr

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close