Lifestyle

Milijarda ustaje : Na Valentinovo zaplešite protiv nasilja nad ženama

I ove godine ponovo se u sklopu projekta Milijarda ustaje organizira okupljanje povodom zaustavljanja nasilja nad ženama diljem svijeta.

U Zagrebu se akciji možete priključiti na centralnom događaju kampanje na Cvjetnom trgu, u subotu 14. veljače, od 12 do 14 sati.

Ove se godine 14. veljače kampanja Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama održava u Zagrebu po treći put, stoji na stranicama Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje. Kampanja se oslanja na energiju iz 2013. i 2014. godine, kada se milijarda aktivistkinja i aktivista okupila u 206 zemalja svijeta da “ustane, protestira i pleše za pravdu” kako bi upozorili na milijardu ženama i djevojčicama koje žive u nasilju.

U programu koji će voditi Daniela Trbović i Milan Majerović Stilinović sudjelovat će brojne osobe iz javnog i kulturnog  života: Gordan Bosanac, Dušan Bućan, Dado Ćosić, Mark Dekanich, Filip Dizdar, Nenad Korkut, Miran Kurspahić, Dubravko Lepušić, Vili Matula, Dragan Nikolić, Luka Nižetić, Zdravko Šljivac, Željko Tomac i Boris Veličan, koji će čitati dijelove Konvencije o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Na važnost teme i nužnost ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji upozorit će Ivo Josipović, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić i zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek.

Detalje o događanjima u drugim hrvatskim gradovima potražite ovdje.


 

Foto: Facebook
Video: YouTube
Tekst: Index


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close