Turizam

Milanović: Hrvatska ovisi o sigurnosti turista. Ako to nestane, mi smo u problemu

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji i studentima održao predavanje o sigurnosnim izazovima koji stoje pred Hrvatskom i njihovom utjecaju na turizam.


Milanović je podsjetio kako je na području Rijeke obrazovanje bilo na visokoj razini još u 18. stoljeću, nakon Drugog svjetskog rata kvaliteta je pala, ali se visoka razina počela ponovno graditi. Danas se tu ima što vidjeti, a napredak fakulteta je vrlo vidljiv, ocijenio je.

Treba prihvatiti činjenicu visokog udjela turizma u hrvatskom gospodarstvu i pokušati od toga stvoriti vrhunski proizvod, što se već sad dijelom ostvaruje. “Hrvatska pri tome ovisi o miru, stabilnosti i sigurnosti obitelji koje dolaze kod nas jer imaju dovoljno novca da zadovolje potrebe koje nisu primarne. Nestane li to, mi smo u problemu, ali to nestaje samo u slučaju teških geopolitičkih poremećaja”, istaknuo je.

Dekan fakulteta Marko Perić istaknuo je kako je ove godine upisana 50. generacija studenata. Fakultet je imao uspone i padove, a danas je lider visokog obrazovanja, znanstvenog i stručnog djelovanja na području turizma, ugostiteljstva i održivog razvoja, rekao je.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

 

Izvor: index.hr | Foto: Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close