DogađanjaHrvatskaVijesti

Mia Dimšić, Parni valjak i Marko Kutlić u finalu Cesarice za Hit godine!

FINALE GLAZBENE NAGRADE

Najbolje pjesme 2022. godine ušle su u finale glazbene nagrade Cesarica.


Između 12 pjesama, Croatia Records ima čak tri nominirana predstavnika za Hit godine, a to su pjesme “Budiš me” Marka Kutlića, “Guilty Pleasure” Mije Dimšić te “Ponovo”, Parnog valjka.

Pop pjesmom “Guilty Pleasure” Mia je još više iskoračila prema svjetskom pop zvuku, a da je pjesmu prepoznala i publika, svjedoči nagrada Cesarica za hit veljače. Glazbu i tekst Mia je napisala uz pomoć svog provjerenog autorskog tima koji čine Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, a autor aranžmana je Ante Gelo.

“Ponovo”, posljednja pjesma koju je Aki otpjevao uz Parni valjak, proglašena je Hitom ožujka, a time je izravno ušla u finale Cesarice, nezavisne glazbene nagrade publike za najpopularniju i najuspješniju pjesmu godine. “Ponovo” je objavljena 27. siječnja, točno u 15 sati, u vrijeme Akijevog ispraćaja. Stihove i glazbu za taj singl napisao je Akijev brat na pozornici i vjerni prijatelj, Husein Hasanefendić Hus. 

Marko Kutlić je pjesmu “Budiš me” predstavio uoči ljeta i s njom nastupio na Prokurativama na Splitskom festivalu. Autor glazbe za pjesmu “Budiš me” je sam Marko, na tekstu je radio sa stalnim suradnikom Aleksandrom Čubrilom, a za produkciju je zaslužan Antonio David Perina.

Proglašena je hitom mjeseca kolovoza glasovima slušatelja i tako izravno ušla u finale Cesarice.

Nema dvojbe, sve tri pjesme zaslužile su nagradu, a do 22. siječnja su slušatelji putem interneta mogli glasovati za jednu od njih. Tijekom cijele 2022. godine svaki mjesec birao se mjesečni hit od ponuđenih 5 pjesama, a sada je došlo vrijeme za veliko finale.

Dodjela nagrada Cesarica održat će se 26. siječnja u HoB-u (Bivša City Plaza Zagreb, Slavonska avenija 6) s početkom u 21:10, a dodjela će se prenositi uživo na Drugom programu HTV-a. 

 

Izvor: PR | Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close