Vijesti

“Mi znamo kako” – pomoć mladima u poslovnoj karijeri i zapošljavanju

Besplatna edukacija i forum Mladi u poduzetništvu.

Centar tehničke kulture Rijeka poziva mlade nezaposlene i mlade članove udruga da se uključe u besplatnu edukaciju “Mi znamo” kako koja će se provoditi u sklopu istoimenog projekta.

Prva aktivnost projekta je forum Mladi u poduzetništvu koji će se održati u ponedjeljak, 17. studenog, od 11 do 14 sati u Centru tehničke kulture Rijeka

Na Forumu će mladi moći saznati više informacija kako se uključiti u rad Startup Inkubatora Rijeka ili zajednicu nezavisnih profesionalaca Coworking Rijeka o čemu će govoriti predstavnici Grada Rijeke. Predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prezentirat će mjere samozapošljavanja koje provodi Zavod te program zapošljavanja i socijalne inovacije (Easi). Osim toga, na Forumu će prisustvovati i korisnici Mjera samozapošljavanja koji će s okupljenima podijeliti svoja iskustva. Bit će govora i o kreditima za mlade poduzetnike koje nudi Hrvatska banka za obnovu i razvoj. Oni koji se žele uključiti u besplatnu edukaciju Mi znamo kako moći će saznati što moraju učiniti na samom početku Foruma.
Forum je otvoren za sve zainteresirane, no potrebno je najaviti svoj dolazak na mail [email protected].

I ove godine Centar tehničke kulture Rijeka u suradnji s partnerima (Društvo za kibernetiku psihoterapije, Udruga za promicanje projektne kulture EU klub, Regionalna razvojna agencija Porin, Klaster za eko društvene inovacije i razvoj – CEDRA HR) provodi besplatnu edukaciju za mlade nezaposlene i mlade aktivne u udrugama u području korištenja novih tehnologija, socijalnog/društvenog poduzetništva, odnosa s javnošću i projektnog menadžmenta..

Očekuje se da će mladi nakon sudjelovanja u edukaciji imati poslovne ideje s razrađenim poslovnim i marketing planovima, a koje će odgovoriti na potrebe lokalne zajednice. Također, ukoliko polaznici pokažu interes moći će se uključiti u rad Poslovnog kluba koji djeluje u sklopu Centra tehničke kulture Rijeka. Razrađene ideje trebale bi biti spremne za prijavu u Startup Inkubator Rijeka gdje će mladi moći započeti realizaciju svojih poslovnih ideja uz mentorsku podršku.

Potrebno je prijaviti se putem web obrasca na Internet stranici CTK Rijeka do 23. studenog 2014. u ponoć.
Više informacija o uvjetima za uključivanje u edukaciju možete saznati na Internet stranici Centra tehničke kulture Rijeka.

 

Tekst/Foto: teklic.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close