Poljoprivreda

Međunarodna zlatna medalja za rose hrvatske vinarije

Poznati su rezultati ovogodišnjeg Concours Mondial de Bruxelles Rose Wines natjecanja održanog u Splitu od 20. do 22. ožujka. To je najveće svjetsko stručno ocjenjivanje ružičastih vina koje se ove godine održalo u hotelu Amphora u Splitu.


Vina je ocjenjivalo 57 ocjenjivača iz cijeloga svijeta.

Concours Mondial de Bruxelles pokrenut je 1994., a od 2006. svake se godine održava u drugoj državi. Nakon ocjenjivanja mirnih crnih i bijelih vina u Poreču, vratio se u Hrvatsku, ovoga puta na ocjenjivanje ružičastih vina u Split.

Osam hrvatskih rose vina su dobila zlatne medalje ma ovom prestižnom natjecanju, a među njima i Crveno Jezero 2023.

Vino proizvodi obiteljska vinarija Grabovac koja je preteča modernog vinarstva u Dalmaciji. Ante Grabovac, koji je svoju viziju s početka 90-ih proveo u djelu, danas sa sinovima Milanom i Nikolom te nećakom Mislavom Maršićem vodi vinariju koja obrađuje 30 ha vinograda i proizvodi vrhunska vina.

“Ova zlatna medalja potvrđuje našu predanost kvaliteti i stručnosti u proizvodnji vrhunskih vina. Naravno, ova medalja nije slučajnost, nego je rezultat predanog rada i istraživanja kroz zadnjih 25 godina tijekom kojih naša vinarija proizvodi rose vina. A sveukupni rezultati još jednom potvrđuju iznimnu kvalitetu rose vina u cijeloj Dalmaciji. Hvala našem timu i svima koji su prepoznali naš rad. Nastavljamo s istim entuzijazmom i posvećenošću stvaranju vrhunskih vina koja će oduševiti ljubitelje diljem svijeta.” – poručuju iz Vinarije Grabovac.

Što Vinarija Grabovac još proizvodi možete pogledati na njihovom instagram profilu ovdje.

 

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close