Vijesti

Maskara može uzrokovati ispadanje trepavica

Maskara je mnogima omiljeno beauty pomagalo koje u trenu može naglasiti oči i istaknuti pogled. No jeste li znali kako maskara može uništiti trepavice i uzrokovati njihovo otpadanje? Doznajte koje naše navike uzrokuju otpadanje trepavica


1. Agresivno skidanje maskare

Maskara je beauty pomagalo koje je najteže ukloniti s lica. Upravo zbog toga važno je da, tijekom skidanja šminke, ne pretjerujete s trljanjem očiju. Pregrubim trljanjem svaki put ćete iščupati i po nekoliko trepavica, što dugoročno može dovesti do slabljenja i gubitka trepavica.

Savjet: Koristite li mokre maramice, na njih dodajte kap bademovog ili maslinovog ulja te lagano trljajte maskaru. Isto možete učiniti i s vlažnom blazinicom s malo ulja ili pak sa sredstvom za uklanjanje šminke na uljnoj bazi.

2. Spavanje s maskarom

Kada spavamo, lice naslanjamo na jastuk zbog čega savijamo i valjamo se po trepavicama. Krute trepavice prekrivene maskarom nisu fleksibilne kao prirodne te zbog toga, tijekom noći, dolazi do njihovog pucanja i otpadanja.

Savjet: Umivanje prije spavanja neka vam postane navika. Lice operite gelom ili pjenom za pranje lica, dobro ga isperite i nanesite hidratantnu kremu. Ova navika će vas osvježiti prije spavanja i natjerat da svaki puta skinete maskaru.

3. Korištenje samo vodootporne maskare

Vodootporna maskara puno je agresivnija za vaše trepavice, a sastojci koji je čine postojanom isušuju trepavice i čine ih krhkima. Isto tako, vodootpornu maskaru puno je teže ukloniti zbog čega je oči potrebno puno dulje i jače trljati.

Savjet: Želite li da maskara ostane postojana, na trepavice nanesite prvi sloj obične maskare, a drugi sloj neka bude vodootporna.

 

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr | Foto: pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close