Događanja

Mark Webber svjetski je prvak u FIA-inim utrkama izdržljivosti

Nakon što je bio tako blizu F1 tituli 2010. godine, Mark Webber ovog je vikenda konačno došao na svoje: zajedno s Brendonom Hartleyjem i Timom Bernhardom postao je svjetski prvak u FIA-inim utrkama izdržljivosti…


Australskom veterenu pobjegao je prije pet godina naslov F1 prvaka, a ove godine i pobjeda na utrci ’24 sata Le Mansa’, no ipak će biti zadovoljan na kraju sezone. Njegov Porsche osigurao je naslov prvaka u FIA-inim utrkama izdržljivosti, prestižnom natjecanju u kojem je glavna utrka upravo Le Mans.

Zajedno s Brendonom Hartleyjem i Timom Bernhardom Webber je osigurao na posljednjoj utrci sezone u Bahrainu nedostižnu prednost pred posadom Audija koja je vodila u ukupnom poretku veći dio prvenstva.

Bila je to druga sezona 39-godišnjaka za volanom Porschea, nakon što je na kraju 2013. odlučio zaključiti svoju F1 karijeru.

Porsche je pak ove sezone u utrkama izdržljivosti uzeo sve, jer je slavio u većini utrka, uključujući i onu najvažniju u Le Mansu, s posadom koju je predvodio Nico Hülkenberg. Tako je dugogodišnja dominacija Audija konačno završena, a Toyota je pak potpuno pala u sjenu ova dva njemačka proizvođača automobila…


 

Tekst: tportal.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close