Događanja

Marčelo u Vintage Industrial baru nastupa 23. travnja

Marko Šelić Marčelo nastupit će u Vintage Industrial baru u četvrtak 23. travnja. Gostujuća grupa ovaj put bit će Fetboysi.


Posljednji nastup Marčela i Filtera u Hrvatskoj bio je prošle godine u KSET-u. Klub je bio rasprodan, a nastup odličan. Gostujuća grupa bili su Iskaz, no ovaj put njihovo mjesto zauzeli su Fetboysi. Očekuje se vrhunska zabava i puno dobre glazbe.

Ovo će biti Marčelov prvi nastup u zagrebačkom Vintage Indstrialu. Imat će te priliku poslušati njegove pjesme sa zadnjeg albuma “Napet šou” koji je izašao u obliku knjigoalbuma.

Karte u pretprodaji možete nabaviti u Dirty Old Shopu za 55 kn ili na ulazu Vintage bara na dan koncerta za 70 kn.

Marko Šelić Marčelo rođen je u Paraćinu 22.01.1983. godine. Prije „Napet Šou“-a objavio je četiri studijska albuma – De facto (2003), Puzzle shock! (2005), Treću stranu medalje (2008) i Decu i Sunce (zajedno sa svojom grupom Filter, 2010), te roman Zajedno sami (2008), zbirku raznovrsnih tekstova O ljudima, psima i mišima (2009), roman Malterego – knjiga prva: Rubikova stolica (2012) i stotinjak kolumni za razne redakcije. Posebnu pažnju javnosti skrenuo je tekstovima svojih pjesama, kojima je zavrijedio priznanja poput nagrade TV Metropolis (najbolja pjesma) i Davorin za 2006. i 2009. godinu (najbolji urbani/rock album), a spot za Pozerište prvi je srpski spot uvršten u World chart express europskog MTV-a.

Nekoliko godina objavljivao je kolumne u Politici, ali i u Huperu, gdje je vodio i rubriku o stripovima. Ovaj angažman ovjenčan je Nagradom za najboljeg mladog strip esejistu na Desetoj smotri mladih strip autora Balkana (2010), a od 2009. i poslom jednog od urednika u redakciji Veselog četvrtka, najvećeg srpskog izdavača stripova. Učestvovao je u više akcija REX-a, Centra za nenasilje i Centra za ratnu traumu o temi tolerancije među narodima ex-Yu i djelovanja muzike i književnosti na promjenu svesti mladih, a surađivao je i sa organizacijom ASTRA u akciji borbe protiv trgovine ljudima. Udruženje izdavača i knjižara Vojvodine dodijelilo mu je titulu ambasadora knjige i čitanja (2007), a roman Zajedno sami dobio je Popboksovu nagradu publike za najbolju knjigu 2008. Istu nagradu je četiri godine kasnije osvojio i roman Malterego. Kazalište DADOV adaptiralo ga je u predstavu 2010. Iste godine, časopis The Men proglašava autora „čovekom godine“ u kategoriji New Idol, a 2013. ušao je na listu sto najutjecajnijih Srba prema magazinu Nedeljnik.

Fetbojsi su #PrasciNaTraci od nazad u danu kad su repali “Da li osjećaš” i rokali “Jebeš sistem”, protiv “Rapresije” koja im ugnjetava piti pivo u parku i konzumiranje #SpaceCookies. Dolaze u Vintage Industrial predstaviti svoje stvari s prvog albuma “Prasci na Traci”, “Gamacid EP”, te nadolazećeg drugog albuma “Polgaskonj”.
Pratite događaj na Facebook-u.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close