Maraton za Tošu Proeskog kreće iz Nove Gradiške prema Kruševu

Tena Brnad

U nedjelju 16. listopada napunit će se točno devet dugih godina, otkako nas je zauvijek napustio čovjek anđeoskog lica i glasa, Toše Proeski.


Upravo toga dana brojni štovatelji, kao i stanovnici Kruševa, obići će posljednje počivalište makedonskog slavuja. Svatko će se na svoj način prisjetiti pjevača koji je ostavio neizbrisivi trag među svima nama, kako svojim pjesmama, tako i humanim djelima po kojima je bio poznat.

Obilježavanje devete tužne obljetnice kreće sutra, u petak 14.10. u Novoj Gradišci, gdje će u 16:30 sati ispred Tošinog spomenika kod dvorane Elektrotehničke i ekonomske škole biti položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Nakon toga, točno u 17:00 sati sa stadiona NK Sloga krenut će maraton dug 900 km od Nove Gradiške do Kruševa. Ovogodišnjim maratonom, kao i prethodno održanima sve ove godine, maratonci će odati počast prerano preminulom Toši Proeskom.

U subotu 15.10. od 11:30 sati, održat će se misa u kapelici na Rokovom perivoju u Zagrebu, a dan kasnije u nedjelju 16.10., na samu obljetnicu, od 10:00 do 11:00 sati kapelica će biti otvorena za sve one koji će se svojim dolaskom upravo tamo prisjetiti lika i djela omiljenog pjevača.


Izvor: 24sata.hr | Foto: wikimedia commons

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u