Vijesti

“Manje oružja, manje tragedija” u Udbini

Jučer su policijski službenici Postaje granične policije Korenica u Udbini na Trgu Svete Lucije informirali građane o akciji „Manje oružja, manje tragedija“ s ciljem kako bi potakli građane da iz svojih domova izbace ono što život njihovih obitelji može zaviti u crno i kako bi stvorili sigurniju budućnost u kojoj će se zlouporaba oružja svesti na najmanju moguću mjeru.


Za vrijeme provođenja akcije, građanin je dragovoljno predao 227 komada raznog streljiva, poluautomatsku pušku, tromblonski nastavak za poluautomatsku pušku i 4 spremnika za automatsku pušku, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

“Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost”, priopćila je PU ličko-senjska.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PGP Korenica

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close