Vijesti

Malo poznate činjenice o muškom “ponosu”

Neki se muškarci rode i s dva penisa, u jednom se aboridžanskom plemenu izravnava između dva kamena, a sperma kao tekućina sadrži tri prirodna antidepresiva.


Na svakih pet do šest milijuna muškaraca, jedan se rodi s dva penisa, od kojih oba mogu biti funkcionalni. Na 30 milijuna muškaraca, jedan se rodi bez penisa, ili barem potpuno formiranog.

U jednom aboridžinskom plemenu penis se obrezuje tako da se zareže po dužini. Potom se na ritualu inicijacije “izravnava” tako da se postavi između dva kamena. Oni vjeruju da nakon toga penis izgleda ljepše.

Amerikanac Jonah Falon ima službeno najduži penis na svijetu te mjeri 34,29 cm u erekciji. Ipak, to mu donosi i određene probleme – osiguranje na aerodromu jednom su sumnjali da u gaćama nosi bombu.

Penis jednog muškarca je doslovno “otpao” nakon što je u njega ubrizgao injekciju kokaina kako bi otupio tkivo i produljio seksualni užitak. Rezultat su bili brojni krvni ugrušci i gangrena, a također je izgubio obje noge te devet prstiju na rukama.

Sperma iz penisa izlazi pri prosječnoj brzini od 45 km/h. Rekord u najvećem “dosegu” sperme je 5,4 metra.

Sperma kao tekućina sadrži tri prirodna antidepresiva i kortizol.

Do loma penisa dolazi isključivo za vrijeme erekcije, a svaki treći slučaj se događa za vrijeme seksa u kojem je partnerica gore i penis se nasilno svine nakon što isklizne iz vagine.

Seksualna neaktivnost može dovesti do smanjenja veličine penisa zbog manjka kisika kojeg do genitalija donosi krv.

Zdravi muškarac ima oko 11 erekcija na dan, a čak devet njih u snu.

U prosjeku, opušteni penis povećava svoj volumen za 300 posto u erekciji. Također tada sadrži i od osam do deset puta više krvi.

Postoji tzv. miris penisa, a većina ga opisuje kao miris koji podsjeća na pečene bundeve, lavandu, pa čak i čokoladu.

 

Izvor: express.hr | Foto: pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close