Događanja

LU LIKA Crtež Ane Starčević proglašen najuspješnijim likovnim djelom mladog autora

SUSRET LIKOVNIH STVARALACA

Hrvatski sabor kulture organizira tradicionalni Susret likovnih stvaralaca. Susret likovnih stvaralaca jednom godišnje okuplja najbolje likovne stvaratelje Republike Hrvatske, te putem izložbe koja je dio Susreta prezentira najbolja likovna ostvarenja hrvatskih likovnih stvaralaca.


Ove godine domaćin susreta je Pučko otvoreno učilište Grada Zaboka, a završna izložba održana je 22. listopada. Članice Prosudbenog povjerenstva likovnog natječaja HSK-a 2022.: Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti i muzeologinja i akademska slikarica Aleksandra Goreta, pregledale su ukupno 289 pristiglih radova 30 prijavljenih likovnih udruga i 24 rada samostalno prijavljenih autora. Od pristiglih radova odabrale ovogodišnje dobitnike nagrada i pohvalnica HSK-a te radove za izložbu 38. Susreta likovnih stvaralaca. Za izložbu 38. Susreta likovnih stvaralaca 2022. odabrano je ukupno 109 radova.

Likovna udruga Lika iz Gospića sudjelovala je na natječaju s osam prijavljenih radova, a u uži izbor odabrana su četiri autora: Ana Starčević, Marija Božić, Vita Kravchenia Naglich i Nikica Jelić.

Crtež drvenim bojama autorice Ane Starčević „Porteret“ proglašen je najuspješnijim likovnim djelom mladog autora. Ovo je treća godina za redom da ovu nagradu mladi članovi Likovne udruge Lika odnose u Gospić. Veliki je to uspjeh za ovu relativno malu udrugu što se tiče broja članova, ali dokazano velikog potencijala.

Ani Starčević velike čestitke na osvojenoj nagradi i puno sreće u daljnjem školovanju i budućem profesionalnom razvoju. Od ove godine Ana je student Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

 

Foto: LU Lika

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close