Turizam

Lovac iz Potjere stiže na Advent u Gospiću!

Ovaj petak u Gospiću počinje bogati program Adventa: uz brojne koncerte, kvizove i balet sadržaj će najviše osmjeha izmamiti onim najmlađima!


Cijeli mjesec prosinac bogat je sadržajima za sve uzraste uz poseban naglasak na djecu i najmlađe – uz domaće folklorne, puhačke, pjevačke i  plesačke  snage Gospić će ugostiti i mladu i popularnu zabavnu pjevačicu Domenicu koja će sa djecom puštati lampione dobrih želja a božićnim repertoarom će se predstaviti i Kim Verson.

I ove godine najljepše priče iz bajki „Trnoružica“ i „Orašar“ na pozornicu će nam donijeti baletani i balerine Ukrainskog klasičnog baleta.  Strauss „Novogodišnji koncert“ simfonijskog orkestra Kharkivskog nacionalnog akademskog kazališta bit će poseban kulturni događaj, spektakl ozbiljne glazbe i plesa, bal kakvog nemamo često prilike vidjeti. Na koncertu će solisti i simfonijski orkestar Kharkivskog nacionalnog akademskog kazališta opere i baleta pod ravnanjem dirigenta Dmitra Morozova izvoditi djela Johana Straussa.

Osim glazbe, Advent u Gospiću donijet će mnoštvo predavanja, pričaonica i sadržaja za djecu i odrasle. Tako će sv. Nikola tradicionalno i ove godine dijeliti poklone djeci u gospićkoj Katedrali. Također, izdvajamo i zanimljiva druženja uz pub kvizove u Kulturno Informativnom centru. Kao poseban gost stiže i najpoznatiji hrvatski lovac Krešimir Sučević Međeral koji će odmjeriti snage s lokalnim ljubiteljima kvizova. Staru godinu ispratit ćemo u podne uz taktove zabavne glazbe uz izvrsne zabavljače s Bosuta – Bosutske bećare te ženski sastav Učiteljice.

Program počinje ovaj petak, 1. prosinca radionicom za djecu “Ususret Svetom Nikoli” te predstavljanjem drugog nosača zvuka HKUD Široka Kula ” Kulo naša, pjesmom sagrađena”.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close