Turizam

Lonely Planet objavio top destinacije za nadolazeću 2016. godinu

Kad Lonely Planet objavi top destinacije, to svakako ima težinu, a koja su mjesta vrijedna posjete naredne godine, saznajte u tekstu…


Institucija za putovanja, Lonely Planet, poznati po svojoj mudrosti i znanju kad je o putovanjima riječ, nedavno je objavio listu destinacija koje valja posjetiti 2016. godine.

Na listi su se našla i neka iznenađenja, a posebno na australskom kontinentu. Naime, iz ‘Land down under’ na popisu gradova koje valja posjetiti nije se našao najveći i predivni Sydney, ali ni jedan od gradova koji su na svim listama najpoželjnijih za život, poput Melbournea. Naime, na popisu se našao ne baš dobro poznati Fremantle, koji je na taj način potukao i Rim. Ovaj lučki gradić nudi mnoge barove prepune žive glazbe, hotele, kao i ogromnu ponudu domaćih craft piva.

Broj jedan je ove godine postao crnogorski biser Kotor, zahvaljujući zapanjujućoj ljepoti i vibri koju nudi. Turistima je za razliku od razvikane Budve koja živi sto na sat relativno nepoznat, ali je izvanredan izbor za sve one željne mira i tišine, a tko god da se u njemu nađe, neka svakako posjeti i Dubrovnik.

Na ostatku liste našli su se Dublin i Manchester, ali i destinacije koje uvijek prođu nezamijećeno, poput Quita u Ekvadoru ili Rotterdama u Nizozemskoj (odmorimo malo od Amsterdama). Nashville se ovdje našao zbog kulture glazbe, a Rim jer nikad ne izlazi iz mode.

TOP 10 odredišta po izboru Lonely Planeta:

1. Kotor, Crna Gora
2. Quito, Ekvador
3. Dublin, Irska
4. George Town, Malezija
5. Rotterdam, Nizozemska
6. Mumbai, Indija
7. Fremantle, Australija
8. Manchester, Engleska
9. Nashville, SAD
10. Rim, Italija


 

Tekst: punkufer.dnevnik.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close