Turizam

Lokacije iz Disneyevih filmova koje su stvarne

Smješten na jugu Bavarske dvorac Neuschwanstein pravo je umjetničko djelo koje je izgradio kralj Ludvig II…


Na sam spomen Walta Disneyja naviru prekrasne uspomene iz djetinjstva i nezaboravni likovi mnogobrojnih crtanih filmova. Mnogobrojni fanovi posjećuju zabavne parkove Disneyland kako bi im se približili i osjetili magične lokacije poznatih Disneyevih crtanih filmova, ali jeste li znali da su brojne scene zapravo nastale po uzoru na stvarna mjesta? Impresivne lokacije prenesene u crtane filmove Disney nalaze se diljem svijeta – od Velikog koraljnog grebena u Australiji do gotovo nestvarno lijepih škotskih dvoraca iz 13. stoljeća.
Posjet Disneylandu samo je jedan način na koji je moguće osjetiti magiju uz koju su mnogi odrastali ili tek odrastaju, ali postoji li bolji način za putovanje u čarobni svijet crtanih filmova od putovanja na mjesta koja su inspirirala čak i samog Walta Disneya? Booking.com, koji u svojoj ponudi ima najveći broj nevjerojatnih smještajnih objekata u svijetu, od hotela do vila, apartmana, kućica na drvetu pa čak i brodova, odabrao je jedinstvene smještajne objekte diljem svijeta koji će oduševiti fanove koji svoj idući odmor žele provesti u bajkovitom Disney stilu.

Snježno kraljevstvo (Frozen) – Ledena palača

U poznatoj sceni u kojoj Elsa stvara ledenu palaču uz pjesmu ‘Puštam sve’ u ovom velikom Disneyevom hitu iz 2013. godine, snježno okruženje i ledena palača neodoljivo podsjećaju na Kirunsku crkvu u Švedskoj. Crkva je u potpunosti izgrađena od leda, čak i njezini zidovi te namještaj, a nalazi se netom ispod samog Arktičkog kruga.

Nakon dugog dana u zaleđenom svijetu, odmorite se u obližnjoj Máttaráhkká Northern Light kolibi iz koje se pruža pogled na predivna polarna svjetla. Máttaráhkká Northern Light koliba također pruža mogućnost odlaska na ture u motornim sanjkama ili pak na safari u sanjkama koje vuku psi kako bi vam pružili pravo iskustvo Snježnog kraljevstva. Za ovu avanturu se samo morate opskrbiti toplom odjećom!

Trnoružica – Dvorac Neuschwanstein

Smješten na jugu Bavarske dvorac Neuschwanstein pravo je umjetničko djelo koje je izgradio kralj Ludvig II, često nazivan i Labuđim kraljem i Kraljem bajki. U Disneyevu klasiku ‘Trnoružica’ princeza Aurora rođena je u bijelom dvorcu koji uvelike nalikuje Neuscwansteinu, a i sam logo Walta Disneya inspiriran je ovim velebnim zdanjem.

Više na punkufer.dnevnik.hr

 

Foto: pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close