Događanja

Ljubitelji starodobnih automobila doći će na svoje

Otiđite petkom na Britanski trg jer tamo se održavaju večeri Budicki na Britancu gdje će se svakog tjedna izmjenjivati izložba oldtajmera i priređivati zanimljiva događanja u organizaciji Muzeja automobila Ferdinand Budicki.


Ljubitelji starodobnih automobila doći će na svoje, jer svakog petka na Britanskom trgu održavaju se večeri Budicki na Britancu. Organizator te izložbe je Muzej automobila Ferdinand Budicki, a svakog tjedna na njoj će se izmjenjivati povijesna vozila, artefakti i memorabilije iz povijesti automobilizma.

Osim izlaganja automobila i motorkotača održavat će se projekcije dokumentarnih filmova, a moći će se razgledati i nikad viđene fotografije iz hrvatske automobilističke povijesti prikupljene iz privatnih zbirki, što će biti prava poslastica za ljubitelje oldtajmera.

Tim novim sadržajem Muzej automobila Ferdinand Budicki, koji i inače svojim tematskim izložbama i organizacijom raznih događanja vezanih uz automobilizam uz Zagrepčane privlači brojne posjetitelje iz mnogih zemalja, sada nudi još jednu atraktivnu manifestaciju. Cilj organiziranja tog događanja je podizanje svijesti o povijesnom razvoju automobilizma u Zagrebu i Hrvatskoj, čiji se začeci vezuju uz početak prošlog stoljeća.


 

Tekst: TZZG

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close