Lifestyle

Ljubav je stvarno droga

Ne kaže se uzalud da je ljubav droga. Kad se zaljubimo, našem se tijelu počnu događati čudne stvari.


Istraživanja su pokazala da osjećaj ljubavi potiče lučenje raznih kemikalija u mozgu, ali i cijelom tijelu.
Otkrivamo ti na koje, pomalo neočekivane načine zaljubljenost utječe na tebe.

Vrtoglavica i osjećaj opijenosti
Znanstvenici su jednim istraživanjem došli do spoznaje da zaljubljenost aktivira iste neurološke sustave kao i pojedine droge. Zato te ne treba čuditi povremeni osjećaj opijenosti ili euforija koja te na trenutke obuzme. Osim toga, naše je tijelo preplavljeno adrenalinom koji u nama budi osjećaj požude, ali i sreće. Sve bi ovo moglo dovesti do prolazne vrtoglavice, znojenja dlanova i ubrzanog rada srca.

Reci zbogom glavobolji
Ako te često muči glavobolja (ili bilo koja druga vrsta boli), najbolje bi bilo da se zaljubiš! Istraživanje provedeno na Stanford University School of Medicine pokazalo je da će osjećaj ljubavi naš mozak prepoznati kao lijek koji ublažava bolove.

Ljubav nas čini glupljima?
Dobro, možda ne baš glupljima, ali se sasvim sigurno teže koncentriramo. Svi oni koji su ikad bili zaljubljeni znaju da u tim trenutcima razmišljamo jedino o simpatiji, zato ni ne čudi što nam se smanjuje sposobnost koncentracije. Što smo više zaljubljeni, teže rješavamo zadatke koji stoje pred nama.

Jeste li osjetili koji od ovih “simptoma”? Eto, sada znate i dijagnozu: zaljubljenost!


 

Tekst: 24sata

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close