Događanja

Lionel Messi prepravio dva rekorda

Gospodin ‘Rekord’… Tako bi mogli nazvati Lionela Messija koji je ove nedjelje ponovno ispisao novu stranicu nogometne povijesti…


U visokoj 6:1 pobjedi protiv Rayo Vallecana Messi je postigao hat-trick, 32.u svojoj već sada nevjerojatnoj karijeri. Time je pretekao legendarnog Telma Zarru kao čovjeka koji je u karijeri postigao 31 hat-trick. Messi je svoje hat-trickove raspodijelio ovako: 24 u Primeri, pet u Ligi prvaka, dva u Kupu kralja i jedan u španjolskom Superkupu.

Nijedan igrač iz španjolskog kluba nije postigao ovoliko hat-trickova općenito, a Messi je s 24. hat-trickom u Primeri pretekao najvećeg rivalaCristiana Ronalda, koji je dosada upisao 23 hat-tricka. Iza njih dvojice smjestili su se Alfredo Di Stefano, Zarra (22) i Mundo (19).

Dodajmo i da Messi šestu uzastopnu godinu premašuje granicu od 40 pogodaka u sezoni. Dosada je postigao 41 u 38 utakmica u koliko je nastupio. S današnja se tri pogotka u potpunosti upustio u dvoboj za prvog strijelca Primere, jer je sustigao spomenutog Ronalda koji na svom kontu ima 30 golova.


Barcelona 6-1 Rayo Vallecano – Extended Highlights by onlyligabbva


 

Tekst: gol.dnevnik
Foto: “Leo Messi v Almeria 020314 (cropped)” by [email protected]Barça – Almeria, 2.3.2014. Licensed under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close