VijestiTurizam

LIKA CAVE TREKK u srpnju! Trčanje od špilje do špilje i najveća lička sportska manifestacija

Na jedinstvenoj ruti Pećinskog parka Grabovača pokreće se avanturistička utrka Lika Cave Trekk, originalni projekt koji će nadmašiti sve dosad održane u ovom kraju.


Ovog ljeta u Pećinskom parku Grabovača održati će se sportsko-humanitarna manifestacija LIKA CAVE TREKK, trekking natjecanje u trčanju od špilje do špilje s ciljem popularizacije prirodne baštine, geobaštine i geoturizma Hrvatske.

 „Za Lika Cave Trekk pomno smo se i studiozno pripremali, jer radi se o izvedbeno izuzetno zahtjevnom projektu, ali u svakom smislu jedinstvenom i potpuno originalnom. Naš cilj je da utrka postane tradicionalna, a da bi se to dogodilo potrebno je baš prve godine udariti dobre i čvrste temelje. Želimo oduševiti sportaše i njihove navijače, a naša priroda uz ovakav sportski koncept to sigurno može“, objasnila je Katarina Milković, ravnateljica Pećinskog parka Grabovača.

Da Pećinski park Grabovača itekako opravdava ime Cave Trekk kao niti jedna druga lokacija u Hrvatskoj pa i šire, dokazuje i činjenica da se na njegovom području nalazi preko 40 speleoloških lokaliteta, pa će se tako trčati kroz tri dionice. Prva je duga 7 kilometara, druga 15 kilometara a treća čak 25 kilometara.  Kao datum utrke planiran je 23. srpanj, a start i cilj biti će u centru Perušića.

Važnost zdravog načina života u Hrvatskoj promovirat će se cjelodnevnim događanjem kroz urbanu ali i prirodnu okolinu, jer kako to u Grabovači često kažu „priroda bez čovjeka može, ali čovjek bez prirode ne može“.  Kontinentalni turizam u Ličko-senjskoj županiji tako sve češće pokazuje kako se prirodom može upravljati atraktivno i zanimljivo, u korist turista ali i lokalnog stanovništva.

Posebnost ovog događanja je i povezanost s nacionalnim licem humanosti, djevojkom koja je digla na noge cijelu Hrvatsku s izjavom „Želim život“ – Anom Rukavinom. S obzirom na činjenicu da su Anini roditelji iz Perušića, Zaklada Ana Rukavina i na ovom će događanju zajedno s organizatorima i posjetiteljima ustrajati u nastojanjima osvješćivanja javnosti o važnosti zdravog načina života, o pomaganju jednih drugima te o očuvanju prirodne baštine. Posjetitelji će imati mogućnost upisa u Registar Zaklade Ana Rukavina „Lijek je u nama“ tokom cijelog trajanja manifestacije.

Lika Cave Trekk u suradnji organiziraju Pećinski park Grabovača, Zaklada Ana Rukavina, WWF Adria i Trekking liga. Ovaj događaj podržavaju i brojni partneri događanja o kojima će se naknadno izvijestiti. Sama utrka dio je Trekking lige, a sve informacije moći ćete pronaći na službenim web stranicama organizatora i Facebook stranici Pećinski park Grabovača.

 

Izvor: Sponzorirano

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close