Ličko-senjska županijaTurizam

Ličko-senjskoj 51.000 kuna za dodatne medicinske timove tijekom sezone

Ministarstvo turizma donijelo je odluku o raspodijeli sredstva poticaja za jačanje turističkog tržišta i ljudskih potencijala u turizmu za 2020. godinu, javlja hr.turizam.hr


Odlukom su dodijeljeni poticaji za povećanje sigurnosti turista u ukupnom iznosu od 1,5 milijuna kuna za sufinanciranje dodatnih timova medicinske pomoći koje na svojem području organiziraju županije zbog povećanog broja turista tijekom turističke sezone.

Kriterij za odabir županija bio je prema županijama s najvećim udjelom broja turista u ukupnom broju turista tijekom četiri vršna mjeseca, dok je kriterij za iznos financijska sredstva bio ukupni udio broj noćenja prema županijama.

Tako je najviši iznos od 450.000 kn dobila Istarska županija, a najmanji iznos od 51.000 kuna dobila je Ličko – senjska županija. Riječ je o sredstvima koja su namijenjena sufinanciranju troškova plaća liječnika, medicinskih sestara/tehničara te troškova sanitetskog materijala u periodu od lipnja do rujna.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close