Vijesti

Lički policajci intenzivno provode kampanju “Web heroj” na području županije

Policijska službenica za prevenciju i policijski službenik za kibernetičku sigurnost i digitalnu forenziku Policijske uprave ličko-senjske intenzivno provode kampanju „Web heroj“ na području Ličko-senjske županije s ciljem povećanja razine kibernetičke sigurnosti.


U prostorijama Hotela Jezero u Plitvičkim jezerima u srijedu 21. veljače policijski službenici su u sklopu edukativnih predavanja Web heroj upoznali zaposlenike Nacionalnog parka Plitvička jezera i Turističke zajednice Općine Plitvička jezera sa različitim oblicima internet prijevara i metodama zaštite, te im na kraju podijelili promidžbene materijale i brošure s korisnim informacijama.

Policijski službenici su danas u Otočcu u suradnji s djelatnicima Hrvatske gospodarske komore u Županijskoj komori Otočac pravnim osobama predstavili preventivnu kampanju „Web heroj“ koja se pod sloganom “Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba” provodi kako bi se upozorilo na opasnosti kibernetičkog kriminala.

Prezentirane su vrste prijevara na internetu, kako ih prepoznati te se uspješno zaštititi i unaprijediti svoju osobnu i korporativnu računalnu sigurnost kako ne bi postali žrtva.

Cilj kampanje je edukacija i podizanje svijesti građana i zaposlenika u poslovnim subjektima o pojavnim oblicima kibernetičkog kriminala, opasnostima koje prijete na internetu te pružanje informacija o mjerama prevencije i zaštite.

ZAPAMTITE

Ako nešto nije istinito u stvarnom svijetu, nije ni u virtualnom.

Ako primijetite bilo što sumnjivo, svakako to prijavite policiji.

Kako bi se i vi mogli informirati i educirati o kibernetičkim prijevarama posjetite stranicu: „Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba“

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close